Romano Fenati (Moto3), Alex Márquez (Moto2) en Marc Márquez (MotoGP) hebben zondag tijdens de warm-up sessies op het Circuit of the Americas in Texas de snelste rondetijden gereden.

Zondag kregen de drie klassen eerst nog twintig minuten de tijd op het Circuit of the Americas in de Verenigde Staten voorafgaand aan de races later op de dag. Ondanks dat de zon fel scheen boven het Texaanse circuit was het koel met temperaturen rond de 12°C. Echter werd het langzaam maar zeker steeds warmer en waren de vooruitzichten voor de rest van de dag goed.

Moto3 
In de warm-up sessie voor de Moto3 coureurs wist Romano Fenati met een 2’18.626 de snelste rondetijd te rijden voor Aron Canet en Tatsuki Suzuki. De vierde tijd kwam op naam van Tony Arbolino met daarachter John McPhee en Gabriel Rodrigo. Verder eindigden Alonso López, Marcos Ramirez, Niccolò Antonelli en Ai Ogura in de top tien.

De Moto3 race over zeventien ronden gaat vanavond om 18:00 uur van start.

Moto2
Vervolgens was het aan de Moto2 coureurs om twintig minuten lang gebruik te maken van het lange, hobbelige en complexe Circuit of the Americas. Hierin was Alex Márquez met een 2’11.016 het snelst voor Jorge Navarro en Marcel Schrötter. Luca Marini noteerde de vierde tijd voor Thomas Lüthi en Brad Binder met verder Sam Lowes, die in de slotfase van de sessie nog crashte, Mattia Pasini, Xavi Vierge en Lorenzo Baldassarri in de top tien. Nederlander Bo Bendsneyder reed de twaalfde rondetijd.

Een flinke aanvaring was er nog tussen Remy Gardner en Andrea Locatelli. De Australiër leek niet goed op te letten in de laatste bocht voor start / finish en reed langzaam op de racelijn. Hierdoor knalde Locatelli hard tegen Gardner maar uiteindelijk liep het zonder al te veel problemen af.

De Moto2 race over achttien ronden gaat vanavond om 19:20 uur van start.

MotoGP
Tot slot reden de coureurs in de koningsklasse hun warm-up sessie op het Amerikaanse circuit. Marc Márquez was hier, niet geheel verrassend, wederom het snelst met een 2’04.573. De Spanjaard had nog een hachelijk moment aan het einde van het lange rechte stuk waar hij zich verremde en daardoor moest ontwijken. Dit ging op een haar na goed het was toch even een moment van concentratieverlies voor de nog ongeslagen Spanjaard op het Circuit of the Americas.

Andrea Dovizioso reed de tweede rondetijd in deze sessie, echter zal de Ducati coureur een flinke inhaalrace moeten rijden aangezien hij vanaf de dertiende plaats moet starten. Merkgenoot Jack Miller kwam naar de derde tijd voor Maverick Viñales, Cal Crutchlow en Valentino Rossi. De top tien werd compleet gemaakt door Danilo Petrucci, Alex Rins en Joan Mir.

De start van de MotoGP race over twintig ronden is vanavond om 21:00 uur.

 

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App