Romano Fenati (Moto3), Hafizh Syahrin (Moto2) en Marc Marquez (MotoGP) hebben zondagochtend op een nat Motegi circuit de snelste tijden op de klok gezet tijdens de vertraagde, uitgestelde en ingekorte warm-up sessies.

Met een vertraging van maar liefst twee uur, dit vanwege het feit dat Moto3 coureur Andrea Migno in de allereerste ronde van de Moto3 warm-up door een technisch probleem een giga oliespoor op het Motegi circuit achterliet. De olie in combinatie met het natte circuit zorgde ervoor dat de marshalls twee uur nodig hadden om de baan weer schoon en olievrij te maken.

De wedstrijdleiding besloot vervolgens de warm-up sessie in te korten, het wedstrijdschema aan te passen en zelfs de Moto3 en Moto2 wedstrijd in te korten tot respectievelijk 13 (Moto3) en 15 (Moto2) ronden.

Nieuw tijdschema:
04:55 uur Moto3 race (13 ronden)
06:00 uur Moto2 race (15 ronden)
07:00 uur MotoGP race (normaal)

Moto3
In een ingekorte warm-up sessie was het Romano Fenati die het snelst was en met een snelste ronde van 2’12.513 na afloop de lijst aanvoerde. De Duitser Philipp Oettl noteerde de tweede rondetijd voor Adam Norrodin, Jakub Kornfeil, Marcos Raminez en de veroorzaker van alle vertraging Andrea Migno.

Bo Bendsneyder sloot deze sessie af met de negentiende rondetijd terwijl Livio Loi de tweenentwintigste rondetijd op de klok wist te zetten.

Moto2
In deze sessie was het Hafizh Syahrin die na afloop met een snelste ronde van 2’06.905 de lijst aanvoerde voor Sandro Cortese, Miguel Oliveira, Francesco Bagnaia en Alex Marquez.

Xavier Simeon noteerde de elfde rondetijd terwijl de in Nederlandse dienst rijdende Axel Pons in deze sessie de vierentwintigste rondetijd achter zijn naam zag staan.

Een crash in deze sessie was er voor Jorge Navarro, de Spanjaard bleef daarbij zelf ongedeerd.

MotoGP
Met Kotha Nozane die het toch probeerde, de Japanner die zaterdag tijdens de vierde vrije training ten val kwam en daarbij een breuk in zijn rechterhand opliep, begonnen 24 MotoGP coureurs aan hun uitgestelde en tot vijftien minuten ingekorte warm-up sessie.

Met een snelste rondetijd van 1’56.719 was het ook in deze natte sessie Marc Marquez die oppermachtig was en de snelste rondetijd op de klok zette. De Repsol Honda coureur was 0,484 seconde sneller dan Aleix Espargaró die de tweede tijd op de klok wist te zetten.

Alex Rins sloot deze sessie af met de derde rondetijd voor Jorge Lorenzo, Danilo Petrucci, Andrea Dovizioso, Cal Crutchlow en Andrea Iannone.

Nozane verraste in deze sessie niet alleen met zijn deelname, de Japanner noteerde de negende rondetijd, een tijd waarmee de Monster Yamaha Tech 3 coureur tevens de snelste Yamaha coureur werd aangezien Valentino Rossi, Johann Zarco, Maverick Viñales en Katsuyuki Nakasuga niet verder wisten te komen dan respectievelijk de twaalfde, vijftiende en zestiende rondetijd.

Red Bull KTM Factory Racing coureur Pol Espargaró noteerde de tiende rondetijd, terwijl teamgenoot Bradley Smith de enige coureur was in deze sessie die ten val kwam. Gelukkig bleef ook deze crash beperkt tot slechts een beetje materiële schade.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag