De MotoGP race van afgelopen zondag op het Termas de Rio Hondo circuit in Argentinië heeft veel stof doen opwaaien. Met name het incident dat plaatsvond tussen Marc Marquez en Valentino Rossi, en de gebeurtenissen na de race, zijn veelbesproken. FIM baas Vito Ippolito is kwaad op de twee rijders en overweegt dan ook volgende Grand Prix weekend in Austin een hartig woordje te spreken met de twee kemphanen.

Nadat eerder Dorna baas Carmelo Ezpeleta al aangaf in gesprek te willen gaan met Marc Marquez en Valentino Rossi, lijkt het er op dat het hoofd van de Fédération Internationale de Motocyclisme, Vito Ippolito, ook het gesprek met de Spanjaard en Italiaan aan wil gaan. Ippolito zou in eerste instantie niet afreizen naar Austin, Texas voor de volgende Grand Prix, maar gezien de recente gebeurtenissen lijkt het er toch van te komen.

In een reactie liet Ippolito weten absoluut niet blij te zijn met wat zich heeft afgespeeld in Argentinië en geeft aan een herhaling van 2015 kost wat kost te willen voorkomen.

“Ik heb de kranten gelezen en ik kan zeggen dat ik ontzettend kwaad ben. Ik wil geen herhaling van 2015, en dat er nu weer hetzelfde gaat gebeuren. Al deze verhalen die toen rond gingen, deden geen goed voor onze sport noch voor onze twee kampioenen Rossi en Marquez.”

De Argentijn gaat dieper in op de kwestie en geeft aan zich aan te sluiten bij de woorden van 15-voudig wereldkampioen Giacomo Agostini die eerder deze week in een interview met het Italiaanse radiostation Radio 24 flinke kritiek leverde op de reactie van negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi.

“Agostini heeft gelijk, Marquez rijdt niet bewust in op de andere rijders. Het is ook waar dat hij een agressieve rijstijl heeft, soms misschien te, en hiervoor is hij gestraft. Aan de andere kant is Valentino te ver gegaan met wat hij gezegd heeft. Iedereen wordt nu opgejut. Hij heeft een grote groep fans en zijn woorden zijn heel slecht voor onze sport.”

Hiermee geeft Ippolito aan dat hij de acties van Marquez op de baan en van Rossi naast de baan van afgelopen zondag niet waardeert. De situatie is onmiskenbaar uit de hand gelopen, wat al duidelijk werd meteen na de race, toen Marquez naar de pitbox van Rossi snelde om zijn excuses te maken, maar de Spanjaard vervolgens weggestuurd werd zonder Rossi gesproken te hebben. Volgens Ippolito is de Italiaan op dat moment onjuist geïnstrueerd.

“Rossi heeft daar volgens mij het verkeerde advies gekregen. Hij heeft een grote fanbase in Argentinië, naast zijn fanclubleden. Die kunnen nogal overdreven reageren en Valentino is daar in mee gegaan. Dat is niet goed te praten.”

 

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag