Het Circuito de Jerez was het afgelopen weekend plaats van handeling voor de zesde ronde van de FIM CEV Repsol. Yuki Kunii en Sergio Garcia wonnen beiden een race in de Moto3 klasse. Matteo Bertelle wist beide ETC races op zijn naam te schrijven terwijl Nederlander Ruben Bijman in deze klasse zijn eerste punten wist te scoren.

Moto3
De Japanner Yuki Kunii pakte in deze eerste race van het weekend zijn eerste overwinning van het seizoen in een race die werd gekenmerkt door een crash van Sergio Garcia in de laatste bocht, waardoor Ai Ogura en Manuel Pagliani beiden gehinderd werden en een overwinning of podiumplaats verloren zagen gaan. Kunii kwam als eerste over de finish, gevolgd door Raúl Fernández, Aleix Viu, Jeremy Alcoba en Manuel Pagliani vijfde.

Van de twee Nederlandse deelnemers was Loran Faber in deze race de best geklasseerde landgenoot. De Dutch Racing Team coureur eindigde als drieëntwintigste. Voor Ryan van de Lagemaat was de race al na een paar bochten over. De Van de Lagemaat Racing coureur werd van achteren aangetikt door een collega coureur met een crash en een DNF tot gevolg.

Zuiderbuur Barry Baltus werd achttiende.

In de tweede Moto3 race van de dag was het Sergio García die de zege wist te behalen na in de laatste bocht Junior Team Estrella Galicia 0,0 coureur Ai Ogura veschalkt te hebben. De Japanner werd hierdoor tweede terwijl Manuel Pagliani, die een deel van de wedstrijd had geleid, als derde eindigde. Kunii, winnaar van de eerste race, werd vierde voor Raúl Fernández en Deniz Öncü.

Ook in deze race was Faber de best geklasseerde landgenoot. Ondanks dat de jonge Staphorster zich kon handhaven in een groep die streed voor de punten moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de tweeëntwintigste plaats. Van de Lagemaat kende weliswaar een sterke beginfase van deze race, maar helaas kwam er ook dit keer een vroegtijdig einde aan zijn wedstrijd vanwege een flinke highsider in bocht vijf van het Spaanse circuit.

Baltus werd net als in de eerste wedstrijd opnieuw als achttiende afgevlagd.

Na deze dubbele wedstrijddag gaat Raúl Fernández verder als leider in de tussenstand van het kampioenschap, de Spanjaard heeft nu een voorsprong van 32 punten voor Manuel Pagliani.

European Talent Cup
Matteo Bertelle won de eerste race na een meer dan spannende laatste ronde. In de laatste ronde leidde Bertelle de wedstrijd totdat Xavier Artigas hem in de laatste bocht passeerde. Bertelle werd echter toch de winnaar door hem op de streep met slechts 0,010 seconde te verslaan. José Antonio Rueda werd derde.

Ruben Bijman werd in deze race op de dertiende plaats de best geklasseerde Nederlander. Een puike prestatie van de Ernst Dubbink Eveno Racing coureur die hiermee zijn eerste punten wist te scoren in deze drukbezette en competitieve klasse. Rick Dunnik werd drieëntwintigste terwijl Colin Velthuizen en debutant Zonta van den Goorbergh beiden niet aan de finish kwamen. Van den Goorbergh reed een sterke eerste race maar ging in de slotfase in het heetst van de strijd onderuit terwijl Velthuizen vanwege technische problemen zijn machine in de pitstraat parkeerde.

In de tweede ETC-race van de dag was het opnieuw Bertelle die na een spetterende wedstrijd de overwinning voor zich opeiste voor David Salvador en Artigas. Een zwaarbevochten overwinning dit keer aangezien er tijdens de wedstrijd maar liefst vijftien coureurs te vinden waren in de leidende groep, een groep die in de laatste ronde uitgedund werd door crashes van o.a. Adrián Fernández, José Antonio Rueda, Julián Giral  en Carlos Torrecillas.

Ook in deze race was het Bijman die met een zeventiende plaats de best geklasseerde Nederlander werd. Ondanks dat de coureur uit Lopik dit keer naast de punten greep was zijn optreden misschien nog wel sterker dan eerder op de dag in race 1, Bijman werd namelijk derde in een groep die streed voor het laatste punt. De achterstand van deze groep op de winnaar was daarentegen minder dan 12 seconden, een prestatie van formaat dus. Dunnik werd in deze race als achtentwintigste afgevlagd, Van den Goorbergh als eenendertigste terwijl Velthuizen met een haperende en zeker niet goed functionerende machine als zesendertigste en laatste over de finish kwam en een teleurstellend verlopen weekend met van het begin tot het einde technische problemen afsloot.

Artigas is na dit weekend de nieuwe leider in de tussenstand van het kampioenschap met een voorsprong van 21 punten op Víctor Rodríguez en 30 punten op David Salvador die derde staat.

De volgende ronde van de FIM CEV Repsol vindt plaats op van 12 t/m14 oktober in Albacete.

Volledige uitslagen FIM CEV Repsol Jerez: volledige uitslagen