FIM JuniorGP Catalunya: Alle uitslagen van de kwalificatiedag

620
owen-van-trigt
Owen van Trigt | foto© Rafa Marrodan

Zaterdag 15 juli werden op het Circuit de Barcelona-Catalunya de kwalificaties van de vijfde ronde van het FIM JuniorGP wereldkampioenschap verreden. Ángel Piqueras, Xavi Cardelus, Daniel Muñoz en Máximo Quiles gingen er met de pole vandoor. De races zijn morgen te volgen via het Youtube kanaal van het Finetwork FIM JuniorGP. Onderstaand alle uitslagen van de kwalificatie dag.

Evenement: JuniorGP Catalunya 2023
Circuit: Circuit de Barcelona-Catalunya
Categorie: JuniorGP, Moto2 ECh, Stock ECh, ETC
Tijd: 09:00 – 17:35 uur
Sessie: Kwalificaties
Condities: Droog

In de JuniorGP klasse wisten Adrian Cruces, Tatchakorn Buasri, Marcos Ruda en Facundo Llambias zich via Q1 te plaatsen voor Q2. In deze tweede kwalificatie wist de Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen Ángel Piqueras de snelste tijd te noteren en daarmee de pole position voor zich op te eisen.

In de Moto2 ECh zal de leider van het kampioenschap, Senna Agius dit weekend niet meer in actie komen. Op vrijdag tijdens de trainingen is de Australiër ten val gekomen en brak daarbij zijn hand. Na zijn zware crash in Portimão is ook Carlos Tatay er niet bij. Hierdoor liggen er dit weekend kansen voor de rest van het veld waarbij het Xavi Cardelus was die het meest wist te profiteren en het snelst was. Daniel Muñoz was de snelste in de Stock ECh.

Kiyano Veijer en Owen van Trigt zijn de enige twee Nederlanders dit jaar in het JuniorGP kampioenschap. Zij komen beiden uit in de ETC klasse. Van Trigt eindigde in zijn groep als dertiende. Dit houdt in dat Van Trigt, die als één van de weinigen in de middag zijn tijd wist te verbeteren, de race vanaf een vijfentwintigste plek zal starten. Veijer wist ook zijn tijd iets aan te scherpen maar in positie bleef hij steken op een tweeëntwintigste plaats. Hij zal zondag via de Last Chance Race alsnog moeten proberen een startplek te veroveren voor de later op de dag te verrijden race.

Volledige uitslag: CAT23_ETC-B_Combined

Zondag 16 juli staan de races voor het JuniorGP kampioenschap op de planning. Om 09:15 Nederlandse tijd is de Last Chance Race voor de ETC, met daarin Veijer. De beste twee coureurs uit deze race plaatsen zich alsnog voor de race.

De overige races beginnen vanaf 11:00 Nederlandse tijd. Junior GP en Moto2 ECh hebben dit weekend twee races. De Stock ECh en ETC hebben beiden één race.