Jonas Folger was vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op de Sachsenring het snelst voor landgenoot Marcel Schrötter en Iker Lecuona. Nederlander Bo Bendsneyder kwam naar de tiende tijd.

De eerste vrije training voor de Moto2 klasse op de Sachsenring in Duitsland ging vrijdagochtend om 10:55 uur van start. Na een bewolkte start van de dag begon de zon steeds meer door de wolken heen te schijnen waardoor de temperaturen steeds aangenamer werden.

Thuisrijder Lukas Tulovic ging al in zijn eerste ronde op snelheid de mist in bij het aanremmen voor bocht 1. De Duitse Kiefer Racing coureur verremde zich over de heuvel bij het ingaan van de eerste langzame rechterbocht en gleed de grindbak in. Hijzelf bleef ongedeerd maar de monteurs hadden meteen een flinke klus te klaren.

Ook Marco Bezzecchi kwam al vroeg in de sessie ten val, hij ging onderuit in bocht 5. De Italiaan probeerde de marshals te helpen om de KTM zo snel mogelijk uit de grindbak te halen en terug te laten keren naar de pitbox.

Halverwege de sessie had leider in het kampioenschap Tom Lüthi de snelste rondetijd in handen voor Luca Marini en Jorge Navarro. KTM coureur Iker Lecuona had de vierde tijd geklokt voor de in Assen gecrashte Sam Lowes, Lorenzo Baldassarri en Alex Márquez.

In de slotfase waren er valpartijen voor Marcel Schrötter en Jorge Navarro in bocht 3 (Omega), beide coureurs bleven ongedeerd. De Duitse IntactGP coureur had enkele minuten daarvoor al een flinke waarschuwing gekregen in de snelle bocht 11 (Wasserfall Kurve / Ralf Waldmann Kurve) maar wist zijn machine op wonderbaarlijke wijze overeind te houden.

Uiteindelijk reed thuiscoureur Jonas Folger, nog steeds vervanger van Khairul Idhamp Pawi binnen het Petronas SRT team, de snelste rondetijd voor landgenoot Marcel Schrötter in een Duitse 1-2. Iker Lecuona kwam naar de derde tijd voor Andrea Locatelli en Fabio di Giannantonio, daarachter maakten Jorge Martin, Tom Lüthi, Lorenzo Baldassarri, Stefano Manzi en Nederlander Bo Bendsneyder de top tien compleet. NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal klokte de twintigste tijd.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op de Sachsenring gaat vrijdagmiddag om 15:10 uur van start.

 

Handige links HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App