Franco Morbidelli: ‘Een vreemde race, ik wilde gewoon de finish halen’

137
Franco Morbidelli - Automotodrom Brno | foto© motogp.com

Franco Morbidelli finishte zondagmiddag als tweede in de MotoGP race op het Automotodrom Brno achter racewinnaar Brad Binder. De Italiaan behaalde daarmee het eerst MotoGP podium van zijn carrière en nam in de slotfase van de race geen risico’s, om zodoende dit resultaat zeker te stellen.

Na de vrijdag op het Automotodrom Brno werd de naam Franco Morbidelli al veelvuldig geroepen als favoriet voor de overwinning. Niet alleen over één ronde was de Italiaan snel, ook in zijn raceritme was Morbidelli op de Yamaha een stuk sneller dan de concurrentie.

Op zaterdag kwalificeerde de voormalig Moto2 kampioen zich keurig op de eerste startrij en op zondagmiddag maakte hij hier optimaal gebruik van door meteen de koppositie in handen te nemen. Morbidelli reed voor een groot gedeelte van de race aan de leiding maar moest in de slotfase dan toch buigen voor Brad Binder. Met een tweede plaats was het zijn beste resultaat in de MotoGP klasse en mocht hij voor het eerst mee naar het podium.

Franco Morbidelli: “Ik ben zo blij en eigenlijk zelfs een beetje overweldigd om daadwerkelijk op het podium te finishen vandaag. Het was een vreemde race want ik kon niet de hele race 100% pushen. In het begin was ik behoorlijk snel en was mijn pace beter dan verwacht, ik kon wegrijden van de rest. Ik wist echter wel dat Brad [Binder] eraan kwam en dat hij misschien wel sneller zou zijn met de medium band. Ik ging de strijd niet aan want ik wilde gewoon zeker zijn dat ik de finish zou halen en mijn eerste podium kon bemachtigen. Ik wil het hele Petronas Yamaha SRT team bedanken, mijn eigen crew, Yamaha en alle mensen thuis die me gesteund hebben. Nu nemen we even drie dagen rust en gaan we richting Oostenrijk met heel veel zelfvertrouwen in de wetenschap dat we sterk kunnen zijn. Ik kijk er echt naar uit.”

We hoeven niet lang te wachten op het volgende MotoGP evenement. Komend weekend wordt het eerste van twee raceweekenden gehouden op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App