Franco Morbidelli (P3): ‘Resultaten zijn een afspiegeling van ons hard werkende team’

10
Franco Morbidelli in parc fermé - Automotodrom Brno | foto© motogp.com

Franco Morbidelli kwalificeerde zich zaterdagmiddag op het Automotodrom Brno als derde achter Petronas Yamaha SRT teamgenoot Fabio Quartararó en polesitter Johann Zarco. De Italiaan geldt al het hele weekend als één van de favorieten van de race en wijdt de goede resultaten aan het harde werk van het team.

Na een zeer indrukwekkende vrijdag die Franco Morbidelli als snelste afsloot was de voormalig Moto2 kampioen ook op zaterdag weer één van de snelste en meest constante coureurs. Ondanks een kleine schuiver in FP4 deed de Petronas Yamaha SRT coureur wat hij moest doen in de kwalificatie en klokte hij de derde rondetijd.

Zoals in alle topsporten maar met name in MotoGP gaat niets vanzelf en wordt er zeker zonder een goed team niets gepresteerd. Morbidelli spreekt dan ook lovende woorden uit over zijn team en laat weten dat zij een grote rol spelen in de huidige resultaten van niet alleen hemzelf maar uiteraard ook teamgenoot Fabio Quartararó die leider is in het kampioenschap.

Franco Morbidelli: “Tot dusver is het een positief weekend voor ons. We hadden zowel gisteren als vandaag een goede snelheid te pakken. Ik had nog wel een kleine crash maar ik wist mijn ritme en het gevoel meteen weer terug te vinden. Ik heb een goede rondetijd kunnen rijden in de kwalificatie waarmee ik morgen vanaf de eerste rij mag starten, dat is heel belangrijk. We moeten maar zien waar we staan aan het einde van de eerste ronde om te zien wat voor een race het gaat worden en wat we moeten doen. Ons team is momenteel heel sterk en er zijn heel veel mensen hard aan het werk om zo te kunnen presteren. Hiermee creëren ze voor ons de beste situatie om ons werk als coureurs te doen en ik wil ze daar voor bedanken. Onze prestaties zijn een afspiegeling van het werk dat zij doen.”

De MotoGP klasse komt morgenvroeg eerst nog om 09:40 uur in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie op het Automotodrom Brno. De race over 21 ronden gaat om 14:00 uur van start.