Frank Nieman vicekampioen in ONK Supercup 1000 kampioenschap

334
frank-nieman
Frank Nieman | foto© Damon Teerink

Frank Nieman uit Staphorst is als vicekampioen geëindigd in de, voor hem nieuwe, Nederlandse superbike klasse. De 22-jarige pakte op zaterdag 10 oktober een overwinning en een tweede plaats, hiermee stelde hij zijn tweede plaats in het kampioenschap veilig. Op slechts drie punten liep Nieman de titel mis, desondanks kijkt Nieman Racing terug op een ijzersterk debuutseizoen.

De laatste ronde van de OW Cup bestond uit één kwalificatie en twee races. De grote vraag van deze dag was wat het weer ging doen. Nieman heeft namelijk laten zien dat hij met natte omstandigheden de favoriet is voor de titel. De kwalificatie werd verreden op een nat TT Circuit. Frank zette zijn Yamaha R1 op een derde startplek neer, terwijl ook andere rijders lieten zien wat ze in zich hebben op een natte baan. Titelconcurrent Danny van der Sluis moest de races beginnen vanaf een tiende plaats.

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd werd het duidelijk dat de eerste race onder droge omstandigheden werd verreden. Voor Nieman was het plan duidelijk: in de eerste rondes een gat slaan op de rest van het veld en het tempo hoog opvoeren. Dit lukte hem aardig goed, de Staphorster wist namelijk lange tijd de koppositie vast te houden. Met nog drie rondes te gaan was het mede-Staphorster Danny van der Sluis die de koppositie overnam. De heren reden wiel aan wiel, maar uiteindelijk kwam Nieman net iets te kort en was het Danny die als eerste over de streep kwam. Dit betekende dat Frank de tweede race inging met een achterstand van 12 punten op de koploper.

Voorafgaand aan de tweede race werd het nog even spannend. Er leek namelijk een flinke regenbui aan te komen, iets wat voor Nieman als muziek in de oren klonk. Uiteindelijk waaide de bui over en gingen om 17:12 uur de startlichten uit op een droog TT Circuit. Frank gaf de strijd nog niet op en ging met hetzelfde plan van de vorige race naar de tweede race. Nieman ging goed van start en reed de hele race aan de leiding. Met nog 1 ronde te gaan volgde een rode vlag situatie wegens een valpartij. Nieman reed nog steeds op de koppositie en mocht zich hiermee als winnaar bekronen van de allerlaatste wedstrijd in het kampioenschap. De titel ging naar Van der Sluis die met een derde positie genoeg punten had verdiend om kampioen te worden. Frank kwam 3 punten te kort voor de hoogste titel en werd hierdoor de vicekampioen in het ONK Supercup 1000 kampioenschap. Nieman heeft laten zien wat hij waard is en kijkt terug op een prachtig debuut.

Frank: “Wat een seizoen hebben we met het hele team gehad. Wie had gedacht dat ik op 3 punten de titel zou mislopen in mijn debuutseizoen. Ik ben trots dat we elke race op het podium hebben gestaan en dat we zelfs twee overwinningen hebben gepakt. Ik wil mijn teamleden, sponsoren en supporters heel erg bedanken voor het mogelijk maken van dit mooie avontuur, zonder jullie staan we nergens!

Nieman Racing is trots op het resultaat van Frank in zijn debuut in het ONK Supercup 1000 kampioenschap. Alle sponsoren en supporters worden hartelijk bedankt voor het mogelijk maken van dit ijzersterke seizoen. Tot slot wil Nieman Racing OW Cup TV bedanken voor het live uitzenden van alle races die nog op YouTube te bekijken zijn, hiervoor grote klasse!

Handige links finale races OW Cup Assen 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App