De OW Cup-organisatie is voornemens om in het weekend van 5 t/m 7 juni op het TT Circuit Assen haar 2020 seizoen officieel te openen. Alles is weliswaar nog onder voorbehoud en in afwachting van groen licht dat er vanaf 01 juni aanstaande onder bepaalde voorwaarden weer gereden kan en mag worden op het TT Circuit Assen.

De OW Cup-organisatie was aanvankelijk op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020 verantwoordelijk voor de organisatie van de Nederlandse ronde voor de European Endurance Legend Cup. Vanwege de uitbraak van het coronavirus is het echter onmogelijk om op deze data een groot Europees event te organiseren. Door het sluiten van de grenzen kunnen de teams vooralsnog niet meer binnen Europa reizen. In overleg met de EEC en het TT Circuit Assen is dit event verplaatst naar 2021.

Niet eerder in haar 27-jarig bestaan heeft CRT een start van het motorsport seizoen meegemaakt als dit jaar, maar er gloort hoop aan de horizon . . .

Motorsportweekend 05, 06 en 07 juni 2020 TT Circuit Assen
Naar verwachting, en waar iedere motorsportliefhebber op hoopt, is dat er vanaf 1 juni 2020 onder bepaalde voorwaarden weer motoren op het TT Circuit Assen mogen rijden. Als de overheid op 12 mei toestemming geeft dat er op het TT Circuit Assen gereden mag worden dan organiseert de CRT- en OW Cup-organisatie een groot motorsportevent in het eerste weekend van juni. Maar liefst drie dagen boordevol motorsport en races staan op de planning voor vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni.

Gepland programma

  • vrijdag 5 juni: groep A: CRT-licentiecursus; groep B: vaste groep SportGridTime; groep C: sportrijders; groep D: mogelijkheid boeken van 1 t/m 5 losse SportGridTimesessies; alle groepen 5 sessies 20 minuten.

Klik op deze link voor directe inschrijving: Inschrijven – vrijdag

  •  zaterdag 6 juni: Voor zes OW Cupklassen twee kwalificaties en races, kwalificaties voor twee Duitse IBPM-klassen, race 1 IBPM-klassen.

Klik op deze link voor directe inschrijving: Inschrijven – zaterdag

  • zondag 7 juni: groep A: ervaren rijders, groep B: sportrijders, groep C: mogelijkheid boeken van 1 t/m 5 losse SportGridTime-sessies, alle groepen 4 sessies 25 minuten plus 1 sessie 20 minuten; race 2 Duitse IBPM-klassen.

Klik op deze link voor directe inschrijving: Inschrijven – zondag

Vragen?

Nogmaals, alles is weliswaar nog onder voorbehoud en in afwachting van groen licht dat er vanaf 01 juni aanstaande onder bepaalde voorwaarden weer gereden kan en mag worden op het TT Circuit Assen.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App