Garrett Gerloff: MotoGP deur staat nog steeds op een kier

2152
garrett-gerloff
Garrett Gerloff | foto© Randy van Maasdijk

Garret Gerloff verlengde eerder deze week zijn contract met Yamaha. In het door Yamaha uitgebrachte persbericht werd gesproken over een langer verblijf in het FIM Superbike World Championship echter waar de huidige GRT Yamaha WorldSBK Team komend seizoen gaat rijden is nog niet bekend, naar nu blijkt dat er zelfs nog een mogelijkheid is dat de Amerikaan komend seizoen actief zal zijn in de MotoGP klasse.

Garret Gerloff is bezig aan een sterk seizoen in het FIM Superbike World Championship, een sterk seizoen dat onlangs zelfs beloond werd met een invalbeurt in de MotoGP klasse. De Amerikaan verving tijdens de Dutch TT de geblesseerde Franco Morbidelli binnen Petronas Yamaha SRT, en ook dit ging niet onverdienstelijk.

Gerloff werd sindsdien dan ook veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar de koningsklasse waar hij binnen Petronas Yamaha SRT de vervanger zou gaan worden van Valentino Rossi die na dit seizoen zo goed als zeker zijn helm aan de wilgen gaat hangen.

Nu eerder deze week het bericht kwam dat Gerloff zijn contract met Yamaha had verlengd voor een langer verblijf in het FIM Superbike Championship lijkt een overstap naar koningsklasse voorlopig van de baan. Zelfs Jonathan Rea liet zich er vrijdagmiddag in Assen over uit in zijn media debrief.

Jonathan Rea: “Zeg nooit nooit tegen een optie in de MotoGP klasse. Ik kan niet over mijn contract praten. Ik vind het verrassend dat Toprak [Razgatlioglu] en Garrett [Gerloff] hebben bedankt voor een plaats in MotoGP. Ik wil er verder niets over zeggen want mijn woorden zijn wel eens vaker verkeerd begrepen. Off the record heb ik er wel een sterke mening over.”

Maar niets is minder waar zo bleek vrijdag tijdens de eerste dag van de Prosecco DOC Round in Assen. Gerloff heeft inderdaad zijn contract met Yamaha verlengd, een contract waarin hij ook in 2022 actief zal zijn in het FIM Superbike World Championship. Maar de Amerikaan en zijn Nederlandse manager hebben wel een clausule in het contract laten opnemen, een ontsnappingsclausule waarin er nog wel degelijk een optie is om komend seizoen uit te gaan komen in de koningsklasse.

Het nieuwe getekende contract is met name getekend om loyaal te zijn en te blijven aan Yamaha. Gerloff had namelijk ook een aantal aanbiedingen van andere motormerken op zak, motormerken die ook actief zijn in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap en daar ook graag gebruik zouden willen maken van zijn diensten.

Met het tekenen van een nieuw contract houdt Yamaha de Amerikaan weliswaar aan boord, maar mocht er de komende weken alsnog een (Yamaha) aanbod komen vanuit de MotoGP klasse dan zal men hem geen strobreed in de weg leggen. Met andere woorden, de deur naar de koningsklasse is nog niet definitief gesloten. Ondanks dat de Amerikaan en zijn Nederlandse manager Laurens Klein Koerkamp er niet heel veel over los wilden laten is het wel duidelijk dat er nog wel degelijk een lijntje is tussen Nederland, Amerika en Maleisië.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag van alle sessies tijdens de eerste dag van de Prosecco DOC Dutch Round verwijzen we jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter