Gary Vines (33) overleden na incident tijdens eerste kwalificatie van Manx Grand Prix

55612
Gary Vines | © Manx Grand Prix

Gary Vines is overleden aan de gevolgen van een incident tijdens de eerste kwalificatie van de 2023 Manx Grand Prix. De Engelsman kwam zondagmiddag ten val ter hoogte van Ballagarey en zou deze crash niet overleven.

Afgelopen zondag begon de ‘Centennial’ Manx Grand Prix met de eerste trainingen en kwalificaties op de zestig kilometer lange ‘Snaefell Mountain Course’. De weersomstandigheden waren goed en de sessies gingen dan ook volgens plan van start.

Al gauw werd er een incident gemeld ter hoogte van Ballagarey, een beroemde snelle rechterbocht die ook wel bekendstaat als ‘Ballascary’. In de eerste ronde van de kwalificatie was het misgegaan voor Gary Vines. De Engelsman was al sinds 2015 deelnemer op het Isle of Man tijdens zowel de Manx Grand Prix als de Isle of Man TT. Vines is 33 jaar oud geworden.

Lees hieronder het officiële statement van de Manx Grand Prix organisatie:


STATEMENT NAMENS DE MANX GRAND PRIX RACES

Het is met een zwaar hart dat de organisatoren van de Manx Grand Prix Races kunnen
bevestigen dat Gary Vines, 33, uit Colchester, is bezweken aan zijn verwondingen van een ongeval tijdens de eerste kwalificatiesessie van het evenement in 2023. Het ongeluk gebeurde in Ballagarey tijdens zijn eerste ronde van de sessie.

Gary was een regelmatige deelnemer aan de Manx Grand Prix en debuteerde in 2015.
waar hij een zeer indrukwekkende overwinning behaalde in de Newcomers B Race. Hij behaalde nog een podium in de Lightweight Race van 2018 en behaalde ook top-tien finishes in de Classic TT. Hij nam deel aan de Supersport Races tijdens de TT-races van 2022 en 2023. Hij zette dit jaar zijn snelste ronde ooit neer op het TT Mountain Course met een gemiddelde snelheid van 118,488 mph.

Iedereen die betrokken is bij de organisatie van de Manx Grand Prix wil graag hun diepste medeleven betuigen aan Gary’s familie, zijn partner, zijn dierbaren en vrienden.


 

 Handige links Manx Grand Prix Races 2023:

Tijdschema en volledige uitslagen
Livetiming
Radioverslag
Videoverslag (samenvattingen)


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 


                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’