Dani Pedrosa zal zich in 2019 uitsluitend richten op zijn werk als KTM MotoGP testcoureur. De Spanjaard zal dus niet tijdens één of meerdere Grand Prix weekenden in actie komen middels een wildcard optreden.

KTM heeft voor 2019 geen MotoGP wildcards op de planning staan, dit omdat Dani Pedrosa niet van plan is om opnieuw te gaan racen. Dit nieuws heeft KTM Motorsport directeur Pit Beier in een gesprek met het Duitse Speedweek laten optekenen.

KTM is komend seizoen met vier coureurs actief in de koningsklasse. Zo zullen Johann Zarco en Pol Espargaró de twee officiële fabrieksmachines bemannen en zullen Hafizh Syahrin en Miguel Oliveira in de kleuren van het nieuwe Red Bull Tech3 Racing klantenteam aan de start verschijnen.

Naast de vier vaste MotoGP coureur zullen Mika Kallio en Dani Pedrosa in 2019 het testwerk voor hun rekening nemen. Kallio zal binnenkort zijn rentree maken nadat hij het afgelopen seizoen tijdens een wildcard optreden op de Sachsenring een vervelende en ernstige knieblessure opliep. Pedrosa kwam onlangs in Jerez voor het eerst in actie op de KTM RC16 tijdens een privé test, dit ondanks dat de Spanjaard nog tot 1 januari in dienst was bij Honda.

Beier liet in hetzelfde gesprek met Speedweek weten dat Pedrosa zelfs al tijdens de MotoGP testen in november (Valencia en Jerez) toestemming had van Honda om zijn eerste testkilometers te maken op de KTM RC16. De Oostenrijkse motorenfabrikant zag daar echter zelf van af aangezien men tijdens deze twee MotoGP testen niet over voldoende mankracht en materiaal kon beschikken voor vijf coureurs.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App