Geen WK punten, wel sterke race van Bo Bendsneyder in Misano

144
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder - Misano race | foto© Nico Schneider

Bo Bendsneyder had zondagmiddag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de WK punten binnen handbereik, maar het lukte de NTS RW Racing GP-coureur net niet om ze te grijpen. De Rotterdammer eindigde als zeventiende na een sterk gereden race.

De start van Bo Bendsneyder zondagmiddag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli was goed maar de Nederlander bleef vervolgens te lang op de negentiende plaats hangen. Door een crash van Tetsuta Nagashima in de vijftiende ronde schoof Bendsneyder een plaats op en lang leek het erop dat het zo zou blijven. Een paar ronden voor het einde verloor teamgenoot Simone Corsi echter vermogen door een probleem met de uitlaat, waardoor hij terugviel naar de negentiende plaats en Bendsneyder opschoof naar plaats 17.

Natuurlijk zijn WK punten het doel, en dat doel werd in deze race niet gehaald maar ondanks dit mag de Nederlander gezien zijn gereden rondetijden niet geheel ontevreden zijn.

Beluister het commentaar van de Nederlander direct na afloop van de race via onderstaande audiolink:

Motorland Aragon
Over vijf dagen komt Bendsneyder alweer in actie tijdens de veertiende ronde van het seizoen welke verreden wordt op het Motorland Aragon Circuit in Spanje. Op dit moment is het nog even de vraag wie komend weekend zijn teamgenoot zal zijn. Volgens plan zou dit Jesko Raffin zijn, de Zwitser is echter ook Moto2 testcoureur voor Kalex en in die hoedanigheid ook eerste reserve bij Dynavolt Intact GP.  Aangezien het nog onzeker is of Marcel Schrötter in Aragon aan de start zal verschijnen bestaat de kans dat Raffin als invaller van de Duitser op zal moeten treden. Mocht dit het geval zijn dan zal ook in Aragon Simone Corsi weer in de kleuren van NTS RW Racing GP aan de start verschijnen.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App