Dinsdag 21 mei organiseerde NTS RW Racing GP op het TT Circuit Assen haar eerste officiële fandag. Veel fans namen een kijkje in de keuken van het enige Nederlandse Grand Prix team.

Achterop bij Bo Bendsneyder of Steven Odendaal, een kijkje in de keuken, de motoren van dichtbij bekijken, crew chief Hans Spaan het hemd van het lijf vragen, foto’s maken en handtekeningen scoren. Enkele honderden belangstellenden hadden dinsdag een prima dag op het TT Circuit Assen, waar NTS RW Racing GP de deuren openstelde voor fans en relaties.

NTS RW Racing GP teammanager Jarno Janssen: “Tijdens een Grand Prix-weekend is het te druk om mensen van dichtbij te laten meekijken. We krijgen vaak verzoeken van mensen die wel eens een kijkje achter de schermen willen nemen. Deze dag was daar bij uitstek geschikt voor. Hoewel het op een doordeweekse dag was – een weekend is moeilijk midden in het seizoen, maar voor volgend jaar gaan we kijken naar de mogelijkheden op een woensdag – was het toch een drukbezochte en heel gezellige dag. Ik heb alleen maar blije gezichten gezien.”

Een aantal gelukkigen die hadden getankt bij het Fieten-station aan de afrit Beilen kreeg de kans om, met medewerking van motorpakkenfabrikant Rev’IT!, achterop de door Triumph Nederland beschikbaar gestelde motoren mee te rijden met Bo Bendsneyder en Steven Odendaal. Na twee rondes op het TT Circuit Assen stapte iedereen zonder uitzondering met een grote grijns op zijn of haar gezicht weer af.

Bendsneyder reed bovendien een paar demonstratierondes voor video-opnames en foto’s, waarbij hij ook de kans had nog een aantal keren een start te oefenen. Medewerkers van het TT Circuit Assen waren zo vriendelijk om de startlichten te bedienen, zodat de Nederlander ook echt kon oefenen.

Steven Odendaal reed alleen tijdens de duoritten, dit na zijn val afgelopen zondag in Le Mans waarbij hij zijn knie blesseerde.

bo-bendsneyder

Bo Bendsneyder | foto© Ben Haarhuis

bo-bendsneyder

Bo Bendsneyder | foto© Ben Haarhuis

bo-bendsneyder

Bo Bendsneyder – Steven Odendaal | foto© Randy van Maasdijk

bo-bendsneyder

Bo Bendsneyder – duoseater | foto© Randy van Maasdijk

bo-bendsneyder

Bo Bendsneyder & Steven Odendaal | foto© Randy van Maasdijk