Gran Premio Movistar de Aragón: Sunday Guide Moto3

31
arenas
Moto3 - Aragon | foto© Nico Schneider

Op het Motorland Aragon Circuit gaan zondagochtend om 11:00 uur de lichten op groen voor de dertiende Moto3 race (14e GP) van het seizoen. Hieronder lees je een aantal leuke feiten en statistieken.

Jorge Martín heeft zich voor de negende keer dit jaar – net als in 2017 – gekwalificeerd op de pole en de 18e keer in zijn Grand Prix-carrière, een nieuw record in de lichtste klasse, waarbij hij het record van zijn huidige teambaas Fausto Gresini heeft verbroken. Dit is ook zijn 12e frontrow start van het seizoen, gelijk aan zijn seizoen 2017; zijn slechtste kwalificatieresultaat was eerder dit jaar de negende in Argentinië.


Jorge Martín heeft zich voor de tweede achtereenvolgende keer op MotorLand gekwalificeerd op de pole, waarmee hij de vijfde achtereenvolgende pole van een Honda coureur op deze baan heeft behaald. Hij kwam vorig jaar in Alcañiz als vierde over de streep, terwijl hij vocht voor de overwinning.


Álex Rins (seizoen 2013) is de enige rijder die vanaf de pole in de lichtste categorie op MotorLand Aragón heeft gewonnen.


Jaume Masia, die vorig jaar in Aragón geen punten scoorde, kwalificeerde zich als tweede op de grid als hoogstgeplaatste KTM coureur, waarmee hij zijn beste kwalificatieresultaat van Silverstone eerder dit seizoen evenaart. Dit is zijn tweede start op de eerste rij van zijn 17e Grand Prix-race in de Moto3 klasse.


Enea Bastianini voltooit de eerste rij op de startgrid, wat zijn beste kwalificatieresultaat is, aangezien hij eerder dit jaar ook derde werd op de Sachsenring. Hij eindigde de afgelopen twee jaar op het podium op MotorLand Aragón, hij behaalde de derde plaats in 2016 en 2017.


Op de tweede rij op de grid staat Tony Arbolino, zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij eerder dit seizoen op pole stond in Argentinië.


Dennis Foggia, die vorig jaar als achtste eindigde op MotorLand als wildcard coureur na vanaf de vijfde plaats op de grid te zijn vertrokken, heeft zich ook dit jaar als vijfde gekwalificeerd, wat overeenkomt met zijn beste kwalificatieresultaat. Foggia staat op de derde plaats in de strijd om de Rookie van het Jaar met 26 punten achter Alonso Lopez (31) en Jaume Masia (54).


De momenteel op de tweede plaats in het kampioenschap staande Marco Bezzecchi heeft zich als zesde gekwalificeerd, wat de zevende keer is dat hij zich dit jaar heeft gekwalificeerd op de eerste twee rijen. Bezzecchi’s beste resultaat op MotorLand is 19e vorig jaar toen hij vanaf de 16e plaats op de grid van start ging.


Niccolò Antonelli kwalificeerde zich als zevende, wat zijn beste kwalificatieresultaat is, want hij was eerder dit jaar ook zevende in de Mugello. Antonelli heeft echter een 12-plaats grid penalty gekregen.


Fabio Di Giannantonio, die vorig jaar in Aragón als tweede eindigde, kwalificeerde zich op de tiende plaats, wat zijn slechtste kwalificatieresultaat is sinds hij dit jaar 16de werd in Oostenrijk. Dit is Di Giannantonio’s 50e Grand Prix start.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App