De MotoGP race zondag op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto werd gewonnen door Marc Marquez voor Alex Rins en Maverick Viñales. Onderstaand een korte eerste reactie van het drietal direct na afloop van de race.

Hij begon als derde aan de race maar meteen na de start was het Marc Marquez die leiding nam en deze tot aan de finish vast wist te houden. Achter de Repsol Honda Team coureur kwam Alex Rins gedurende de race van de negende naar de tweede plaats terwijl Maverick Viñales zijn mindere start van het seizoen tijdens zijn thuisrace wist te bekronen met een derde plaats.

Dit had het drietal na afloop van de race te vertellen:

Marc Marquez (P1): “De race was mentaal zwaarder dan fysiek. Na mijn fout in Austin was het niet gemakkelijk om hier te komen en de race van start tot finish te leiden. Wat heeft geholpen is dat we er achter zijn gekomen waardoor ik daar crashte. Dit weekend voelde ik me erg goed, ik kon rijden zoals ik wilde. Nu we weer aan de leiding staan in het kampioenschap, moeten we daarvan genieten.”

Alex Rins (P2): “Inhalen in Jerez ziet er niet gemakkelijk uit en het is in werkelijkheid ook niet gemakkelijk. Ik zal de volgende keren verder naar voren op de grid aan de race moeten beginnen. Ik ben echter wel heel erg blij met mijn tweede plaats hier. Vamos Jerez de la Frontera.”

Maverick Vinales (P3): “Ik heb bij de start een plaats goed weten te maken. Wat ik nodig heb is vertrouwen. In Jerez had ik in het verleden altijd problemen en bleven de resultaten vaak uit. Voor mij voelt deze podiumplaats een beetje als een overwinning. Het team heeft goed werk geleverd, ik was slechts zestiende tijdens de derde vrije training. Het gaat nog niet altijd makkelijk, maar we werken hard.”

Later meer en uitgebreidere reacties van de hoofdrolspelers in Jerez.

 

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App