Grand Prix van Finland van de kalender, dubbele GP op de Red Bull Ring

2936
Mika Kallio
KTM MotoGP testcoureur Mika Kallio - KymiRing

De FIM, IRTA en Dorna Sports hebben vrijdagochtend 14 mei bekendgemaakt dat de Grand Prix van Finland in 2021 geen doorgang zal vinden. Het evenement op de nieuwe KymiRing wordt vervangen door een tweede Grand Prix weekend op de Oostenrijkse Red Bull Ring.

De aanhoudende Covid-19 pandemie, evenals de daaruit voortvloeiende reiscomplicaties naar Finland, zorgen ervoor dat de Finse Grand Prix begin juli niet door zal gaan en van de 2021 MotoGP kalender is gehaald.

Dorna Sports is echter verheugd te kunnen melden dat men, ondanks dat het evenement in 2021 geen doorgang kan vinden, een verlengde vijfjarige overeenkomst met de Grand Prix van Finland heeft gesloten, waardoor de verbluffende nieuwe KymiRing een plaats op de MotoGP kalender heeft tot minstens het seizoen 2026.

Red Bull Ring
Daarnaast zijn de FIM, de IRTA en Dorna Sports verheugd te kunnen aankondigen dat er een tweede Grand Prix weekend op de Oostenrijkse Red Bull Ring zal worden toegevoegd aan de 2021 kalender. Het evenement vindt plaats van 06 tot 08 augustus, het weekend voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk.

Publiek
Nog meer goed nieuws voor de fans: in overleg met de lokale autoriteiten en met inachtneming van alle vereiste gezondheidsprotocollen verwachten zowel de Grand Prix van Stiermarken als de Grand Prix van Oostenrijk dit seizoen opnieuw een beperkt aantal toeschouwers te mogen verwelkomen op één van de mooiste MotoGP circuits ter wereld: de Red Bull Ring.

Handige links SHARK Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter