Raul Fernandez vertrekt zondagmiddag in Portimão vanaf de pole tijdens de allerlaatste en beslissende Moto3 wedstrijd van 2020. De Red Bull KTM Ajo coureur was in de kwalificatie het snelst voor Jeremy Alcoba en Ayumu Sasaki.

Alvorens zaterdagmiddag op het Autódromo Internacional do Algarve voor de Moto3 coureurs Q2 van start ging was er al spanning te bekennen in Q1. Tony Arbolino, één van de drie coureurs die nog in de strijd is voor de wereldtitel, zag een goede uitgangspositie voor de race verloren gaan door een fout en het daardoor missen van plaatsing voor Q2. De leider in de tussenstand van het kampioenschap, de Japanner Ai Ogura kroop door het oog van de naald en wist zich in de allerlaatste ronde van Q1 alsnog te plaatsen voor Q2.

In Q2 was het vervolgens Raul Fernandez die met een snelste rondetijd van 1’48.051 zijn zesde Moto3 pole van het seizoen veiligstelde en daarmee tijdens zijn laatste race in de klasse vanaf de eerste plaats op de grid mag starten.

De tweede startplaats werd een prooi voor Jeremy Alcoba voor Ayuma Sasaki, Tatsuki Suzuki en de twee titelkandidaten Ogura en Albert Arenas die respectievelijk vanaf de vijfde en zesde plaats op de grid aan de race mogen beginnen.

Niccolò Antonelli kwalificeerde zich als zevende gevolgd door Dennis Foggia, Jaume Masia en Gabriel Rodrigo.

De laatste Moto3 race van 2020 in Portimão gaat zondagmiddag om 12:00 uur van start.

 Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de eerste dag van de Grande Prémio MEO de Portugal is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.

Handige links Grande Prémio MEO de Portugal 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App