Marc Marquez zal zondag in Sepang niet vanaf de pole maar vanaf de zevende plaats op de grid aan de MotoGP race van de Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix. Dit naar aanleiding van een gridpenalty welke de Repsol Honda coureur na afloop van de kwalificatie opgelegd kreeg door de FIM-stewards.

Marc Marquez heeft na afloop van de kwalificatie in Sepang zijn 80e pole in moeten leveren. De Repsol Honda coureur werd namelijk bestraft voor een voorval tijdens de kwalificatie waarbij hij Andrea Iannone in bocht negen hinderde in zijn snelle ronde. Marquez maakte een inschattingsfout, verwachtte weliswaar iemand achter zich, keek daarbij over zijn rechterschouder op het moment dat Iannone hem links en binnendoor wilde passeren. De Suzuki coureur maakte hem vervolgens meteen duidelijk niet blij te zijn met deze actie, een actie die dus niet onopgemerkt bleef bij de wedstrijdleiding.

De FIM-stewards waren na afloop namelijk onverbiddelijk en bestraften de Spanjaard met een gridpenalty van zes plaatsen vanwege gevaarlijk rijgedrag – langzaam rijden op de ideale lijn en daarbij een andere rijder in gevaar brengen. Door deze penalty zal Marquez zondag van de zevende plaats op de grid aan de race moeten beginnen.

Johann Zarco zal nu zondag vanaf de beste plaats op de grid aan de race mogen beginnen voor Valentino Rossi terwijl Iannone van de vierde naar de derde plaats opschuift en daarmee de eerste startrij compleet maakt.

Officieel FIM document: GP18_Sepang_18_Marquez_93_Slow_on_line

Let op: Het tijdschema voor zondag is aangepast

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App