#AragonGP – Andrea Iannone zal dit weekend gewoon van start kunnen gaan tijdens de Gran Premio Movistar de Aragón. Dit goede nieuws heeft de Ducati coureur donderdag na afloop van een medische check van de circuitarts te horen gekregen.

Andrea Iannone kwam onlangs tijdens zijn thuis Grand Prix op het Misano World Circuit tijdens de eerste trainingsdag ten val. Bij deze, op het eerste gezicht onschuldige, val liep de Ducati Team coureur een vervelende rugblessure op – gebroken rugwervel.

Iannone keerde zaterdags wel terug naar het circuit en hoopte vervolgens alsnog de rest van het weekend van start te kunnen gaan, de artsen staken daar echter een stokje voor en verklaarden de Italiaan ‘unfit’ voor de rest van het weekend.

Achteraf bleken de artsen het niet helemaal met elkaar eens te zijn geweest en ontstond er een flinke discussie of het nu wel of niet verantwoord was geweest om Iannone te laten rijden.

Na afloop van het weekend bood Angel Carte, namens Dorna eindverantwoordelijk voor het medisch personeel tijdens de Grand Prix weekenden, zelfs openlijk zijn excuses aan vanwege het feit dat Iannone in Misano fit verklaard had moeten worden.

Inmiddels is de kou weer uit de wereld en de medische check donderdag voorafgaand aan de Gran Premio Movistar de Aragón was dan ook slechts een formaliteit. De artsen gaven Iannone zoals verwacht groen licht om vanaf vrijdagochtend gewoon weer op zijn Ducati te mogen stappen.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Het weer in Aragon