Komend weekend tijdens Gran Premio de la Comunitat Valenciana zal Hafizh Syahrin voorlopig zijn laatste MotoGP race rijden. Naast het feit dat de Maleisiër afscheid neemt als coureur in de koningsklasse zal het voor de Maleisiër tevens zijn laatste wedstrijd worden in dienst van het team van Hervé Poncharal.

Voor Hafizh Syahrin, die onlangs in Sepang op een haar na het laatste WK punten miste voor zijn thuispubliek wordt het komend weekend op het Ricardo Tormo circuit in meerdere opzichten een speciaal weekend. Ten eerste rijdt de Maleisiër er voorlopig zijn laatste MotoGP race alvorens hij enkele dagen later zal beginnen aan een nieuw avontuur in de Moto2 klasse, ten tweede neemt de Red Bull KTM Tech3 coureur afscheid van het team dat de afgelopen twee seizoen een tweede familie voor hem is geworden.

De Maleisiër is echter vastberaden en tot op het bot toe gemotiveerd om zijn afscheidsweekend en zijn laatste race in dienst van het Franse team luister bij te zetten met een sterk optreden en binnen de top vijftien te eindigen.

Hafizh Syahrin: “Dit wordt mijn laatste Grand Prix weekend met het Red Bull KTM Tech3-team, een team dat de afgelopen jaren mijn tweede familie is geweest, en het wordt tevens mijn laatste race in de MotoGP-klasse voor dit moment. Ik zal mijn best doen en wil het hele weekend vooral genieten. Het wordt een zware, vooral emotionele, ronde, en daarom wil ik het echt goed doen om met een positief gevoel afscheid te nemen. Ik hoop echt dat we het goed af kunnen sluiten en in de punten kunnen eindigen. Ik zal alles in het werk stellen om dit mogelijk te maken!”

Hervé Poncharal, Red Bull KTM Tech 3 teammanager: “Met de komst van de Valencia GP naderen we uiteraard het einde van het jaar en zoals veel mensen waarschijnlijk zeggen, lijkt het alsof we gisteren zijn begonnen met onze eerste test met de KTM. Dat gezegd hebbende, gaat het een weekend een spannend weekend worden, vooral voor Red Bull KTM Tech3, omdat het de allerlaatste race in de MotoGP-categorie voor Hafizh zal zijn. We hebben twee jaar samen doorgebracht, een aantal zeer goede momenten en veel plezier samen hebben gehad. Het is het einde van een hoofdstuk, maar het volgende begint al snel na het einde van het huidige seizoen.”

Let op, het laatste Grand Prix weekend van het seizoen in Valencia kent komend weekend deels een ander tijdschema vanwege de deelname van de MotoE World Cup. De eerste vrije training wordt namelijk al op donderdagmiddag verreden, dit i.v.m. de komend weekend twee te verrijden MotoE races.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App