Het Mission Winnow Ducati team, dat in 2019 met Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci deel zal nemen aan het MotoGP Wereldkampioenschap, werd vrijdagavond gepresenteerd in het iconische Phillip Morris onderzoeks- en ontwikkelingscentrum Cube in het Zwitserse Neuchâtel.

Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci onthulden vrijdagavond de gloednieuwe Desmosedici GP19 machine – in een verrassende rode kleurstelling – voor een publiek met tal van internationale media, gasten, sponsors en partners.

Alles is nu klaar voor een spannend nieuw seizoen, met de eerste van het 19 races tellende 2019 MotoGP wereldkampioenschap die gepland staat op 10 maart op het Losail International Circuit in Qatar.

Andrea Dovizioso (#04, Mission Winnow Ducati): “2018 was voor mij een zeer positief jaar. We begonnen met een overwinning en ook al hadden we enkele ups en downs, de moeilijkheden pushten ons ertoe om een nieuwe richtingen te zoeken en halverwege het seizoen hebben we dan ook een grote stap voorwaarts gezet. Ik ben erg blij met het werk dat we met het team hebben gedaan, we hebben in de tweede helft van het kampioenschap voor de overwinning gestreden en ik denk dat we tijdens de eerstvolgende tests nog meer verbeteringen zullen aanbrengen om het seizoen op de best mogelijke manier te beginnen. De verwachtingen zijn hooggespannen, ik heb een geweldig gevoel bij zowel de motor als mijn team en we kunnen rekenen op meer ervaring. Ik ben blij dat ik Danilo naast me heb in de garage, we kennen elkaar goed en ik denk dat we op de baan kunnen vechten, maar ook samen kunnen werken aan de ontwikkeling van het pakket.”

Danilo Petrucci (#9, Mission Winnow Ducati): “Vorig seizoen was erg belangrijk voor mij, mijn beste ooit in termen van het aantal gescoorde WK punten. Ook al miste ik nipt mijn doel om als eerste te finishen van de ‘independent coureurs’, toch eindigde ik 2018 met een positieve noot. Racen in de fabriekskleuren maakt me echt trots en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan: Ik heb een geweldig gevoel bij mijn nieuwe crew en het technische niveau is hoger dan ooit. Wat mij betreft, ik weet waar ik nog kan verbeteren en ik heb mijn trainingsprogramma aangepast om er zeker van te zijn dat ik in mijn beste vorm ooit naar de eerste race zal komen. Ik ben erg blij met Andrea: hij is niet alleen een fenomenale renner, maar ook een geweldig persoon. We kennen elkaar al lang, en we zijn samen met hem gaan trainen met één doel voor ogen: beiden een echt sterk seizoen te hebben”.

Luigi Dall’Igna, Ducati Corse General Manager: “2018 was weer een belangrijk seizoen voor ons in de MotoGP, een seizoen waarin we voor het vierde achtereenvolgende seizoen zowel vanuit technisch als sportief oogpunt weer groeiden en verbeteren. We waren zeer competitief, zelfs op circuits die van oudsher moeilijker voor ons waren, en we behaalden meer overwinningen en podiumplaatsen in vergelijking met 2017. Onze directe concurrenten zijn echter ook verbeterd. We moeten het beter doen en nog meer verbeteren dan wat we in de afgelopen jaren hebben gedaan, met nieuwe ideeën en evoluties om alle mogelijke gebieden te bestrijken. Met Andrea en Danilo zijn we ervan overtuigd dat we het juiste team hebben om de middelen voor de ontwikkeling van de fiets te optimaliseren. Onze doelstellingen moeten ambitieus zijn, zoals altijd, en we willen de MotoGP-titel terugbrengen naar Borgo Panigale.”

Het Mission Winnow Ducati team vertrekt binnenkort naar Maleisië, waar op 6-9 februari op het Sepang International Circuit de eerste Official MotoGP Test van 2019 zal plaatsvinden.

Een uitgebreid fotoverslag zodra de eerste foto’s beschikbaar zijn voor publicatie.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App