Het Sachsenring circuit krijgt een ‘Ralf Waldmann bocht’

349
Ralf Waldmann

Het Sachsenring circuit krijgt een ‘Ralf Waldmann bocht. Het Duitse circuit heeft middels een officieel bericht bekend gemaakt dat bocht 11 van het circuit binnenkort vernoemd zal worden naar de eerder dit jaar overleden Ralf Walmann.

Ralf Waldmann, met 20 Grand Prix overwinningen en twee keer een vice-wereldtitel, één van de meest succesvolle Duitse Grand Prix coureurs overleed op 10 maart van dit jaar geheel onverwachts. De pas 51-jarige Waldmann werd dood aangetroffen in zijn (leegstaande) ouderlijke woning terwijl hij daar bezig was geweest met het repareren en controleren van de verwarmingsketel.

Voor de populaire en altijd vriendelijke Waldmann was het Sachsenring circuit als een tweede huis tijdens en na zijn Grand Prix carrière. Zo kwam de in Ennepetal geboren Waldmann er naast het bijwonen van de Duitse Grand Prix er nog regelmatig om er deel te nemen aan de classic motorevenementen die er georganiseerd worden.

De directie van het circuit heeft dan ook gemeend ter nagedachtenis aan de veel te vroeg overleden Waldmann een bocht hem te vernoemen. De keus daarbij is op bocht 11 gevallen, één van de favoriete bochten van de voormalig Grand Prix coureur.

De naamsverandering zal plaatsvinden op 22 juni aanstaande tijdens een officiële ceremonie om 17:00 uur tijdens de Sachsenring Classic. Na het officiële gedeelte zal er om 18:00 uur in het mediacentrum een persconferentie plaatsvinden van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland welke in het weekend van 13 t/m 15 juli verreden zal worden op het Sachsenring circuit.

Het benoemen van bocht 11 tot de ‘Ralf Waldmann bocht’ is een gezamenlijke actie van ADAC Sachsen, Fahrsicherheitszentrum am Sachsenring, Sachsenring Rennstrecken Management GmbH en Zweckverband am Sachsenring.