Historisch weekend voor het Pearle Gebben Racing Team

206
Dennis Koopman | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Danny van der Sluis reed dit weekend, tijdens de British Superbikes, in de punten in Assen. Onze coureur uit Staphorst maakte al een goede start mee en kon gaandeweg de race nog enkele coureurs passeren. In een sterk internationaal veld eindigde Danny de race op de elfde plaats, een top prestatie!

Maar wat een fantastisch weekend hebben we gehad! Goed gevulde tribunes en mooie races. Op het circuit van Hockenheim heeft Dennis Koopman de ambities van het Pearle Gebben Racing Team en de stichting Race Team Drenthe gestalte gegeven door het eerste kampioenschap in de Yamaha R3 cup binnen te halen.

Dennis wist ons allen in spanning te houden door in de laatste ronde onderuit te gaan. Maar door toch te finishen kon de champagne worden ontkurkt.

Tijdens de spannende races kon Jaro Hoekstra in de beginfase van race 1 goed meekomen maar zakte daarna iets terug. In race 2 wist Dennis een 2de plaats te pakken en Jaro werd keurig 4de. Helaas kon Finn de Bruin er door een rugblessure niet bij zijn dit weekend.

Dennis Koopman

Als Stichting kunnen we erg tevreden terugkijken op een fantastisch race jaar. Het is oktober, het seizoen zit er bijna op.

Het moment om de balans op te maken na een roerig seizoen 2017. In de OW Cup werden we al vroeg in het seizoen opgeschrikt door het uitvallen van Jorn. We zijn blij te kunnen melden dat ondanks de zware blessure Jorn weer is opgeknapt en volgend seizoen zijn revanche wil halen.

Danny daarentegen heeft er een mooi seizoen opzitten hij strijdt nog steeds mee om plek twee in het kampioenschap en met een enorm knappe tweede positie in de 501 van Assen zijn wij als stichting trots op de samenwerking dit seizoen.

In de Yamaha R3 Cup kunnen we ook spreken van een top seizoen. Jaro heeft zich dit jaar weer een stap verder ontwikkeld op de 300 cc machine. Dennis kampioen in de cup, en met de optredens van Finn in zowel de WK wedstrijd op Assen maar ook tijdens de TT en de Gamma Racing Day kunnen we voor hun ook spreken van een topseizoen.

Wij willen dit seizoen graag met z’n allen afsluiten met een feestje. We nodigen jullie dan ook graag uit om op zaterdag 14 oktober met ons de laatste races in de OW Cup op Assen bij te wonen en vanaf 16.00 gaat de barbecue aan om met een hapje en een drankje nog 1X te proosten op dit topseizoen!!