Op de Sachsenring gaan zondagmiddag om 12:20 uur de lichten op groen voor de negende Moto3 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de Duitse Moto2 wedstrijd.

Alex Marquez, die zich via Q1 plaatste voor Q2, heeft zich voor het eerst sinds vorig jaar in Maleisië op pole gekwalificeerd. Dit is Marquez’s 10e pole in zijn Grand Prix-carrière en zijn zevende in de Moto2 klasse.


De laatste rijder die de Moto2 race in de Sachsenring vanaf pole wist te winnen is Franco Morbidelli in 2017.


Luca Marini heeft zich als tweede gekwalificeerd, hij deed dit net als Marquez na eerst in Q1 te zijn uitgekomen. Het is Marini’s beste kwalificatieresultaat sinds hij vorig jaar op pole stond  in Valencia.


Marcel Schrötter heeft zich als derde gekwalificeerd en is hiermee de vierde Duitse coureur die op de Sachsenring vanaf de eerste rij start in de Moto2 klasse. Arne Tode (2010), Stefan Bradl (2011) en Sandro Cortese (2017) gingen hem voor.


Fabio Di Giannantonio heeft zich als vierde gekwalificeerd als de beste niet-Kalex coureur. De Italiaan evenaart hiermee het beste kwalificatieresultaat van het seizoen van een rookie in de klasse dat tot zaterdag op naam stond van Nicolo Bulega (Italië). Bovendien is dit de vierde keer op rij dat er een Moto2 rookie op de tweede startrij staat.


De winnaar van vorige week in Assen, Augusto Fernandez, heeft zich als vijfde gekwalificeerd, wat de derde keer dit jaar is dat hij zich op de eerste twee startrijen heeft gekwalificeerd. Tijdens zijn twee eerder bezoeken aan de Sachsenring heeft Fernandez slechts een vijftiende plaats en één WK punt weten te scoren.


Iker Lecuona voltooit de tweede startrij als de best geklasseerde KTM-rijder. Dit is Lecuona’s beste kwalificatieresultaat sinds hij vorig jaar derde werd in Japan.


De leider in het kampioenschap, Tom Lüthi, heeft zich slechts als twaalfde gekwalificeerd,  wat zijn slechtste kwalificatieresultaat is in de Moto2 sinds zijn dertiende startplaats in 2017 in Japan.

 

Handige links HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App