HJC i100: HJC’s allereerste systeemhelm met volledig roterende kinbak

5396

Heb jij een systeemhelm en rijd je graag met open kinbak? Dan heb je waarschijnlijk ervaren dat de kinbak van een conventionele systeemhelm veel wind vangt tijdens het rijden. Met de volledig roterende kinbak op de nieuwe HJC i100 heb je hier geen last van! De i100 is namelijk zeer aerodynamisch wanneer de kinbak volledig naar achteren is geklapt.

Een ander voordeel is dat je bij de i100 gebruik kunt maken van het normale vizier wanneer je met open kinbak rijdt, terwijl je bij een standaard systeemhelm alleen gebruik kunt maken van het zonnevizier. Dit geeft extra bescherming tegen insecten, steentjes en natuurlijk de elementen.

De i100 is uniek omdat je in slechts één handomdraai van een dichte naar een open configuratie gaat. Het vizier gaat namelijk automatisch terug naar de oorspronkelijke positie wanneer de kinbak naar achteren wordt geroteerd. Bij andere full-flip helmen moet het vizier altijd handmatig naar beneden worden gedaan na de rotatie van de kinbak. Ook is de i100 de eerste full-flip helm die gekeurd is volgens de nieuwe, strengere ECE 22.06 veiligheidsnorm. Dit betekent dat de helm aan hogere veiligheidseisen voldoet dan full-flip helmen met een ECE 22.05 keuring.

  • splash-designVerkrijgbaar 3 kleuren
  • Maat XS t/m XXL
  • Retailprijs: €319,95

Ga voor meer informatie naar www.splashdesign.comRacesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter