Jonathan Rea kan zondagmiddag in Magny Cours de titelstrijd al vroegtijdig beslissen. Wat moet de Kawasaki Racing Team WorldSBK coureur doen in Race 2 om zich zondagmiddag op het Franse circuit opnieuw tot wereldkampioen te laten kronen?

Nadat Jonathan Rea zowel zaterdag in Race 1 als ook zondagochtend in de Tissot Superpole race op Circuit Nevers-Magny Cours tweede werd achter dubbelwinnaar Toprak Razgatlioglu heeft de regerend World Superbike kampioen zondagmiddag tijdens Race 2 zijn eerste matchpoint.

Met 519 gescoorde WK punten en een voorsprong van maar liefst 104 punten op zijn enig overgebleven rivaal in de strijd voor de titel, Alvaro Bautista, bestaat er een kleine kans dat er zondagavond in Magny Cours al een feestje gevierd kan worden in het Kawasaki kamp.

Rea moet echter wel Race 2 winnen om überhaupt de titel dit weekend al veilig te stellen, hij moet namelijk 21 punten meer scoren dan Bautista. Met andere woorden, wint Rea zondagmiddag Race 2 en en Bautista eindigt niet bij de eerste twaalf dan is de titel een feit.

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App