Dorna Sports heeft een voorlopige overeenkomst getekend met de Hongaarse regering om vanaf het seizoen 2022 een Grand Prix te organiseren in Hongarije. Dit nieuws heeft de Spaanse rechtenhouder van het MotoGP wereldkampioenschap woensdag middels een persbericht bekend gemaakt.

Dorna Sports meldt in persbericht dat men verheugd is de ondertekening aan te kondigen van een voorlopige overeenkomst om Hongarije vanaf 2022 op de MotoGP kalender te plaatsen. De Hongaarse regering en Dorna Sports hebben onlangs een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend dat voorziet in vijf Grands Prix’s die van 2022 tot 2026 in het land zullen worden verreden, op voorwaarde dat het Promotor’s Contract voor het einde van februari 2020 wordt ondertekend.

Hongarije was eerder gastheer van een Grand Prix en heeft een passie voor de motorsport en een traditie van competitie op zowel twee als vier wielen, waaronder de Hongaarse 125cc Grand Prix-wereldkampioen Gabor Talmacsi in 2007.

László Palkovics, minister van Innovatie en Technologie, heeft onlangs plannen gepresenteerd aan het Hongaarse parlement en een definitieve beslissing over de locatie voor het nieuwe evenement en de locatie wordt begin 2020 verwacht.

Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna Sports: “Ik ben er erg trots op dat ik de onderhandelingen kan aankondigen over een nieuwe toevoeging aan de toekomstige MotoGP-kalender en dat ik onze sport over de hele wereld kan blijven zien groeien en ontwikkelen. Een nieuw circuit in Hongarije is een spannend vooruitzicht voor ons allemaal en brengt de MotoGP terug naar een land met een grote traditie op het gebied van racen, waarin we verheugd zijn om te zien dat de MotoGP een belangrijke rol zal spelen in de toekomst”.

De gastheer van het Grand Prix-evenement zal een nieuw circuit zijn, waarschijnlijk in het oosten van het land.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App