Ian Bainbridge (69) overleden na incident tijdens Manx Grand Prix kwalificatie op dinsdag

4697
Ian Bainbridge | © Manx Grand Prix

Ian Bainbridge is dinsdagavond te komen overlijden na een incident tijdens de tweede kwalificatie van de 2023 Manx Grand Prix. Het incident gebeurde bij het uitkomen van Kirk Michael, Bainbridge is 69 jaar geworden.

Opnieuw triest nieuws vanuit het Isle of Man. Op woensdagochtend heeft de organisatie van de Manx Grand Prix middels een statement bekendgemaakt dat de 69-jarige Ian Bainbridge uit Barnard Castle, Engeland, is overleden als gevolg van een incident tijdens de tweede kwalificatiesessie.

Ian was sinds 2005 regelmatig deelnemer van Manx Grand Prix en miste sinds zijn debuut slechts twee evenementen. Hij was een vaste waarde in het Classic racen en racete met zijn Manx Norton door het hele Verenigd Koninkrijk, de Pre TT Classic op de ‘Billown Course’ van de Southern 100 en de Bob McIntyre Memorial Races op East Fortune gedurende vele jaren.

Hij was ook nauw betrokken bij het helpen van nieuwe racers om hun licentie te halen als actief lid van de North East Motorcycle Racing Club.

Lees hieronder het officiële statement van de Manx Grand Prix organisatie:


STATEMENT NAMENS DE MANX GRAND PRIX RACES
De organisatoren van de Manx Grand Prix Races zijn bedroefd te moeten bevestigen dat Ian Bainbridge, 69 jaar uit Barnard Castle, is omgekomen bij een ongeluk tijdens de tweede kwalificatiesessie voor het evenement van 2023. Het ongeluk gebeurde bij het verlaten van Kirk Michael tijdens zijn eerste ronde van de sessie.

Ian maakte zijn Mountain Course-debuut in 2005 en was sindsdien een regelmatige deelnemer in de klassieke raceklassen en miste de Manx Grand Prix maar twee keer in die tijd. Zijn beste prestatie kwam in de 2010 Classic Senior Manx Grand Prix toen hij op de 8e plaats eindigde.

De Manx Grand Prix organisatie betuigt het diepste medeleven aan de familie, geliefden en vrienden van Ian.


 Handige links Manx Grand Prix Races 2023:

Tijdschema en volledige uitslagen
Livetiming
Radioverslag
Videoverslag (samenvattingen)


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 


                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’