IDC-races Motorsport Arena Oschersleben afgelast

1958
frank-nieman
Frank Nieman (26) en Nick Vlaar (98) tijdens het IDC evenement in juni 2021 in Oschersleben | foto© Jan Timmerman

De geplande IDC-races in het weekend van 06 t/m 08 augustus in het Duitse Oschersleben gaan niet door. De huidige reisbeperkingen en nieuwe strengere corona maatregelen voor Nederlanders die naar Duitsland reizen zijn de belangrijkste reden voor de organisatie om het evenement van de kalender te halen.

Na veel overleg over, en zoekend naar mogelijkheden binnen het eisenpakket dat nu door de Duitse regering aan Nederlanders gevraagd wordt om Duitsland binnen te komen, heeft de IDC-organisatie doen besluiten om de IDC-races van vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 augustus in Oschersleben te annuleren. Dubbele vaccinaties en een quarantaine verplichting van 5 of 10 dagen is voor een groot deel van het Nederlandse deelnemersveld een onmogelijke opgave.

Hennie Lentink namens de IDC organisatie: “Het is uitermate jammer maar het is zoals het is, wij moeten ons aan de huidige beperkingen en verplichtingen houden. Annulering van Oschersleben betekent dat de volgende IDC-races op zaterdag 4 september en zaterdag 11 september op type 3 dagen verreden gaan worden in Assen. De maand augustus houdt het International Dutch Championship een zomerstop. Wij gaan elkaar weer zien in september.”

Het Bike Promotion event op Oschersleben – waar de IDC-races begin augustus een onderdeel van zouden zijn – gaat wel door, voor die rijders welke wel naar Oschersleben willen kunnen zich via deze link inschrijven: www.bike-promotion.com
Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter