IDM: Litjens tweede achter Schrštter in Schleiz

63

Marcel Schrötter uit Pflugdorf heeft de zesde wedstrijd van het raceseizoen in de 125cc gewonnen op het circuit Schleiz. Abbink Bos Racing coureur Joey Litjens wist beslag te leggen op de tweede plaats voor Michael van der Mark en Jasper Iwema.

Vanaf de start was Marcel Schrötter de sterkste 125cc deelnemer van het veld. Litjens na vier ronden een kleine achterstand van twee seconden, maar kon het gat naar zijn grootste opponent in het kampioenschap niet dichten. Na de training van vrijdag had de gevaarlijke outsider Marvin Fritz zichzelf al uitgeschakeld met een valpartij waarbij hij zijn sleutelbeen had gebroken.

Ruim achter Litjens ontstond een boeiend gevecht op de laatste podiumplaats tussen Michael van der Mark, Patrick Unger, Tobias Siegert, Jasper Iwema en Miguel Oliveira.

De vierde Nederlander in het veld Joop Timmer streed rondenlang in een groep van vijf coureurs om een plaats in de top tien.

Dit alles gebeurde ver achter de rug van de vastberaden Schrötter die zijn goede vorm van de trainingen omzette in een overwinning. Litjens kwam slechts 2,7s tekort, maar zag Schrötter wel vijf punten inlopen in het klassement. De voorsprong van Litjens bedraagt nog slechts drie punten, waardoor het nog ongemeen spannend blijft.

Het duel om de derde plaats werd in het voordeel van Van der Mark beslist voor de teamgenoot van Litjens, Jasper Iwema. Siegert was van het strijdtoneel verdwenen waardoor Oliveira als vijfde finishte voor Unger, Luca Grünwald, Sebastian Kreuzinger, Eric Hübsch en Damien Raemy.

Timmer viel net buiten de top tien. Hij werd op meer dan 26 seconden van winnaar Schrötter als elfde afgevlagd.

De overige Nederlanders eindigden als: 18e Tony Covena, 21e Pepijn Bijsterbosch, 23e Sjon van Houwelingen, 28e Henk de Ruiter en 30e Thomas van Leeuwen

Jos van der Aa en Frank van der Dragt vielen helaas uit.