Het Nederlandse NTS RW Racing GP en huidig Moto2 coureur Bo Bendsneyder hebben zojuist een intentieverklaring getekend. Beide partijen gaan de komende dagen onderzoeken of een eventuele samenwerking voor het komend seizoen mogelijk is.

Een belangrijk onderdeel van de intentieverklaring en het onderzoek dat de komende dagen plaats zal vinden zal zijn of het benodigde en nog ontbrekende budget gevonden kan worden om komend seizoen samen van start te gaan in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Ondanks dat NTS RW Racing GP haar rijdersbezetting al zo goed als rond had en afgelopen week op het punt stond om haar rijders voor 2019 te contracteren – waarmee men niet alleen haar rijdersbezetting rond zou hebben maar tevens de begroting voor komend seizoen op orde had – heeft men besloten om toch het gesprek aan te gaan met Bendsneyder en in het belang van de Nederlandse motorsport te onderzoeken of een samenwerking met de voormalig Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen voor 2019 tot de mogelijkheden behoort.

Het doel is uiterlijk maandag 27 augustus – de dag na afloop van de eerstvolgende Grand Prix in Silverstone – definitief uitsluitsel te geven over de gezamenlijke toekomstplannen van het in het Drentse Dwingeloo gevestigde Moto2 team en de Rotterdamse Moto2 coureur.

Later meer nieuws…….


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl