Ivar Wesselink grijpt net naast Nederlandse titel

405
ivar-wesselink
Ivar Wesselink | foto© Rob Mulder

Ivar Wesselink kwam tijdens zijn laatste race van het seizoen slechts dertig centimeter te kort op de finishlijn om zich Nederlands kampioen te mogen noemen. Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijddag van dit seizoen voor alle RAP-Holland coureurs op het Midland circuit bij Lelystad.

De 13-jarige Staphorster was met een minimale voorsprong van vijf punten op nummer twee Kevin Mostert naar Lelystad gekomen om de titel veilig te stellen. Na de kwalificaties was het echter Kevin Mostert die van pole mocht vertrekken met Ivar op de derde plaats. Onder wisselende weersomstandigheden was de bandenkeus telkens een gok, maar race één werd droog verreden.Beslissende manche
Mostert kwam uiteindelijk als tweede over de finish, met Wesselink kort achter hem. De race werd gewonnen door Matthew Ruisbroek. Het puntenverschil tussen Mostert en Wesselink slonk hiermee mee met vier punten naar één punt verschil. De uitslag van de tweede manche zou dus beslissend zijn in het kampioenschap. Intussen was het opnieuw begonnen met regenen en alle coureurs stonden op regenbanden. Alleen Mostert vertrouwde nog op de slicks. Gelijk na de start wist Wesselink de 1ste plaats voor zich op te eisen hij wist zelfs een gaatje te slaan ten opzichte van zijn grootste concurrent Mostert die zichtbaar nog niet veel vertrouwen in de grip op de half natte baan had.

Opgedroogde baan
Halverwege de wedstrijd echter voelde Mostert zich beter thuis op de opdrogende baan en liep hij samen met Ruisbroek zienderogen in op Wesselink. In de zesde ronde passeerde eerst Ruisbroek de coroeur uit Staphorst, en daar viel hij ook ten prooi aan Mostert. Wesselink wist wel aan te klampen bij Mostert en liet hem niet te ver wegrijden. Bij het ingaan van de laatste ronde gaf Wesselink nog een keer alles en wist hij Mostert nog weer te passeren. Op deze positie zou het kampioenschap dus binnen zijn.

Helaas voor Ivar zag Mosterd in de één na laatste bocht toch een klein gaatje wat eigenlijk geen gaatje was, een touche tussen beide rijders was het gevolg. Mostert wist Ivar toch weer te passeren. De laatste meters op het laatste rechte stuk waren adembenemend. Wesselink wist zijn Ohvale toch weer naast zijn belager te krijgen, de TT Racing coureur kwam op de finishstreep net 30 centimeter te kort voor het kampioenschap.

De dag winst was voor Ruisbroek, Mostert twee en Wesselink drie, waarbij Mostert het kampioenschap naar zich toe trok met een marge van slechts drie punten. Al met al kan Wesselink terugkijken op een meer dan geslaagd seizoen met podium plaatsen in alle wedstrijden.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App