Jack Miller eindigde zondagmiddag tijdens de vierde MotoGP race van het seizoen op de Red Bull Ring als derde. De Australiër pakte hiermee zijn eerste podiumfinish van 2020, een klassering waarvoor hij vooraf een flinke gok moest nemen door te kiezen voor een zachte Michelin achterband. Een gedwongen keus omdat hij geen medium band meer tot zijn beschikking hard en hij de hardere versie dit weekend nog niet getest had op het Oostenrijkse circuit.

De MotoGP race van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich werd voor Jack Miller niet alleen een bewogen race vanwege de horror crash van Johann Zarco en Franco Morbidelli en de daaropvolgende rode vlag situatie. De Australiër zat tijdens de onderbreking flink met de handen in het haar, dit omdat hij een serieuze gok moest nemen. Tijdens de eerste race had hij namelijk zijn laatste beschikbare medium achterband gebruikt. Het was dus kiezen voor een de zachtere of de hardste compound voor de herstart. Met de wetenschap dat hij de harde compound nog niet getest had en dat de zachtere het sowieso niet tot het einde van de race vol ging houden.

Het werd de zachte optie. De jonge Australiër probeerde in de openingsrondes van de herstartte race direct weg te komen, maar werd zoals verwacht later ingehaald door de uiteindelijke winnaar Andrea Dovizioso. Nadat Miller in de voorlaatste bocht zelf een klein foutje maakte moest hij ook nog Joan Mir voorbij laten gaan om zo uiteindelijk de derde plaats voor zich op te eisen en daarmee zijn eerste podiumfinish van 2020 te scoren.

Jack Miller: “Het werd tijd dat ik eindelijk eens wat punten ging scoren in Oostenrijk – dat was me namelijk nog niet eerder gelukt. Om dan nu op het podium te finishen is gewoon goed, goed voor mezelf maar ook goed voor Ducati omdat Dovizioso wist te winnen en helemaal omdat we een week geleden in Brno nergens waren. De derde plaats was een beetje jammer, want het leek erop dat ik tweede zou worden, maar ik maakte een kleine fout in de op één na laatste bocht en daardoor moest ik Mir voorbij laten gaan. Maar goed, we staan weer op het podium en aangezien ik een gok moest nemen wat betreft de banden denk ik dat ik deze derde plaats maar voor lief moet nemen. Toen we na de crash voor Johann (Zarco) en Franky (Franco Morbidelli) de herstart hadden, heb ik besloten om voor de zachte banden te kiezen, ook al wist ik dat het lastig zou gaan worden om hier 20 ronden vol mee te kunnen rijden. Ik had er tijdens de kwalificatie zes ronden meegereden en had zelf het gevoel dat ik er sowieso de eerste 10 ronden goed mee door zou kunnen komen. Dat lukte ook maar toen Dovi me voorbijkwam wist ik dat ik de rest van de race verdedigend moest gaan rijden en de aanvallen vanachter me moest zien te pareren. Dat ik vervolgens nog zolang bij hem in de buurt kon blijven verbaasde me, ik haalde het bijna totdat ik uiteindelijk in de voorlaatste bocht nog een plaatsje prijs moest geven. Ik denk dat we nog iets meer snelheid moeten vinden voor volgende week als we hier weer terug zijn. Oostenrijk was voor mij altijd een ‘boeman’ race, dus het was goed om punten te halen hier. Eén plaats beter volgende week zou goed zijn, twee plaatsen zou nog beter zijn – ik ga er in ieder geval volle bak voor.”

Na vier wedstrijden bezet Miller met 36 gescoorde WK punten de zevende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App