Jake Gagne vervanger Nicky Hayden in Laguna Seca

150
gagne
Jake Gagne | foto© Honda Racing

Het Red Bull Honda World Superbike Team zal komend weekend in Laguna Seca weer met twee rijders aan de start verschijnen. De 24 jarige Amerikaan Jake Gagne zal tijdens de US Round van het 2017 FIM Superbike World Championship de plaats innemen van de onlangs overleden Nicky Hayden.

Na het overlijden van Nicky Hayden kwam het Red Bull Honda World Superbike Team in Donington en Misano aan de start alleen met Stefan Bradl.

Uitgerekend tijdens de thuiswedstrijd en op het zo geliefde circuit van Nicky Hayden zal het in Nieuwleusen gevestigde World Superbike team weer met twee rijders aan de start verschijnen. De Amerikaan Jake Gagne zal naast Stefan Bradl de tweede Honda Fireblade SP2 van het in Nieuwleusen gehuisveste World Superbike Team bemannen.

Gagne, geboren en getogen in Ramona – California, is 24 jaar en komt momenteel uit in het MotoAmerica Superbike Championship op de Genuine Broaster Chicken Honda CBR1000RR SP2 (Fireblade).

Gagne won in het seizoen 2010 op 18 jarige leeftijd de Amerikaanse editie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup waarna hij in 2011 de overstap maakte naar het CEV Moto2 Championship.

Na het Spaanse avontuur keerde de Amerikaan terug naar zijn geboorteland waar hij in 2014 de titel won zowel in het Daytona SportBike Championship en het MotoAmerica Superstock 1000 Championship. Tijdens de US Round komend weekend zal Gagne zijn debuut maken in het World Superbike kampioenschap.

Jake Gagne: “Voor mij is dit als een droom die uitkomt en tevens een grote eer om met zo’n prestigieus team te mogen debuteren in het World Superbike Championship. Dit is voor mij echt een unieke kans en ik zal er dan ook alles aan doen om het best mogelijke resultaat te behalen. Het verlies van Nicky Hayden was voor ons allemaal heel erg moeilijk, maar ik weet dat hij achter ons staat en meekijkt, ik hoop dan ook dan ik hem trots kan maken. Laguna Seca zal altijd een speciaal circuit voor hem blijven en ik voel me vereerd om daar ten overstaan van mijn thuispubliek te mogen racen en te laten zien wat ik kan doen. Ik wil dan ook Honda, Red Bull en Ten Kate bedanken voor deze fantastische kans. Daarnaast wil ik Broaster, RoadRace Factory en mijn team bedanken voor hun medewerking om deze droom uit te laten komen.”

Ronald ten Kate, Red Bull Honda World Superbike Team Manager:
“Jake is een jonge en getalenteerd coureur die de Fireblade al heel goed kent vanuit het MotoAmerica Superbike Championship en daarnaast al vele keren heeft weten te winnen op Laguna Seca. We kijken er naar uit om hem te mogen verwelkomen in ons team en hem de best mogelijke support te mogen geven tijdens zijn World Superbike debuut. Ik ben er zeker van dat hij zat genieten van deze ervaring en zijn uiterste best zal doen ten overstaan van zijn thuispubliek. Nicky stond bekend om zijn fantastische support aan jonge rijders – speciaal zijn Amerikaanse landgenoten – en was altijd beschikbaar voor hun voor een praatje en het geven van advies, mijn gevoel zegt dan ook dat dit de perfecte manier is om hem te herdenken op Laguna Seca.”