Jakub Kornfeil keer binnenkort terug als coureur in het MotoGP wereldkampioenschap. De 27-jarige Tsjech, die voor dit seizoen geen vaste plaats meer wist te bemachtigen als coureur in de Moto3 klasse, zal zijn comeback maken als coureur in de MotoE World Cup en tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen in Jerez de plaats innemen van Bradley Smith binnen het WithU Motorsport Team.

Jakub Kornfeil is door het WithU Motorsport Team aangetrokken als vervanger van Bradley Smith om in 2020 de kleuren van het team te vertegenwoordigen in de MotoE World Cup. Het team moest op zoek naar een vervanger van de Brit vanwege het feit dat Smith voorlopig de plaats in zal nemen van de door een dopingaffaire geschorste Andrea Iannone binnen het Aprilia MotoGP Team.

Kornfeil, die sinds zijn 125 cc-debuut in 2009 in totaal 182 Grand Prix starts achter zijn naam heeft staan en waarin hij 5 podium finishes en 1 pole wist te scoren, moest voorafgaand aan het 2020 seizoen noodgedwongen zijn helm aan de wilgen hangen vanwege het afhaken van zijn jarenlange sponsor Redox. Onverwachts krijgt de Tsjech nu de kans om zijn comeback te maken als coureur, weliswaar niet in de Moto3 klasse maar in de MotoE World Cup, de cup met elektrisch aangedreven machines die dit seizoen voor het tweede seizoen deel uitmaakt van het MotoGP wereldkampioenschap.

Jakub Kornfeil: “Ik heb er geen woorden voor om te beschrijven wat ik op dit moment voel. Ik wil het WithU Motorsport team bedanken voor de kans die ze me geven; om eerlijk te zijn had ik dat op dit moment in het jaar niet verwacht. Ik heb in het verleden met een aantal van de teamleden gewerkt en ik ben erg enthousiast om hen weer te ontmoeten en deel uit te maken van zo’n grote familie, met geweldige rijders in alle klassen. Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging en ik zal alles geven. Mijn eerste contact met de MotoE-motor zal in Jerez zijn tijdens de Spaanse GP-week, dus ik zal me snel moeten aanpassen aan een compleet nieuwe motor en competitie. Vanaf dit moment zal ik trainen met grote motoren om te wennen aan de vergelijkbare grootte. Mijn doel voor 2020 is om dag na dag en elke keer dat ik de baan op ga vooruitgang te boeken en sneller rond te gaan. Ik ga hard werken om alle verwachtingen waar te maken en te genieten van deze geweldige kans.”

WithU Motorsport is een onderdeel van het SIC Racing Team. Kornfeil zal dan ook herenigd worden met Johan Stigefelt en Razlan Razali aangezien hij in het verleden al twee seizoenen uitkwam in de kleuren van het SIC Racing Team in de Moto3 klasse.

Kornfeil debuteert met WithU Motorsport tijdens de Spaanse Grand Prix, een GP die in het weekend van 17 t/m 19 juli wordt verreden op het circuit van Jerez. Dit is het eerste evenement van het 2020 MotoE World Cup-seizoen, een seizoen dat in totaal uit een zevental races – verdeeld over vijf Grand Prix weekenden – zal worden verreden.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App