Jaume Masia heeft vrijdagochtend in Brno de snelste rondetijd laten noteren tijdens de eerste vrije training van de Monster Energy Grand Prix České republiky. De Spanjaard was in de 40 minuten durende sessie het snelst voor Gabriel Rodrigo en Jakub Kornfeil.

Op een droog maar zwaarbewolkt Automotodrom Brno openden de Moto3 coureurs vrijdagochtend om klokslag negen uur de eerste dag van de Monster Energy Grand Prix České republiky.

In deze 40 minuten durende eerste vrije training zagen we in de beginfase Lorenzo Dalla Porta al na een paar ronden weer binnenkomen. De leider in de tussenstand van het kampioenschap bleek problemen te hebben met de versnellingsbak van zijn Honda en verloor hierdoor belangrijke tracktime.

In de Red Bull KTM Ajo pitbox zagen we naast Can Öncu ook zijn tweelingbroer Deniz, die dit weekend voor de eerste keer aan de start verschijnt in de Moto3 klasse. Broer Can is dit seizoen weliswaar als vaste deelnemer actief in de klasse, voor Deniz was dit nog niet mogelijk aangezien hij nog geen 16 jaar oud was (Can won vorig jaar de Red Bull MotoGP Rookies Cup en kreeg hierdoor ontheffing), maar aangezien beiden onlangs jarig waren en hun zestiende verjaardag vierden is dit probleem opgelost. De verwachting is dan ook dat Deniz zijn broer dit seizoen, naast de inmiddels bevestigde Grand Prix weekenden in Brno en op de Red Bull Ring, nog wel vaker zal vergezellen.

De aanwezigheid van zijn broer Deniz bracht Can Öncu echter direct nog geen geluk, hij was namelijk de eerste coureur in de sessie die ten val kwam, een onschuldige schuiver aangezien het Turkse talent even later zijn sessie gewoon weer kon vervolgen.

Na 40 minuten was het Jaume Masia die bij het vallen van de finishvlag met een snelste rondetijd van 2’08.615 de lijst aanvoerde voor Gabriel Rodrigo, John McPhee, Ai Ogura en Andrea Migno.

De zesde rondetijd in deze allereerste sessie na de zomerstop werd op de klok gezet door Marco Ramirez, Romano Fenati – die in Brno liet weten komend seizoen graag weer uit te willen komen in de Moto2 klasse -, Albert Arenas, de dit weekend voor zijn thuispubliek acterende Jakub Kornfeil en Darryn Binder.

De Moto3 coureurs komen vrijdagmiddag om 13:15 uur nogmaals in actie voor hun tweede vrije training.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App