Jaylen Korporaal pakt podium in openingsweekend CIV MiniGP Italy

709
jaylen-korporaal
Jaylen Korporaal (95) | foto© gpagency.it

Jaylen Korporaal stond afgelopen weekend aan de start tijdens de eerste ronde van de CIV MiniGP Italy series. De races werden verreden op het Autodromo dell’Umbria in Magione, Italië. Met een derde en zevende plaats in de FIM MiniGP Italy Series Ohvale 190 kan de jonge Nederlander terugkijken op een geslaagde start van het seizoen.

Kwalificaties en Superpole
In de eerste kwalificatiesessie voor de FIM MiniGP Italy Series Ohvale 190 presteerde Jaylen Korporaal uitstekend en behaalde hij een mooie derde tijd. Ook in de tweede kwalificatie zette de jonge Nederlander een sterke prestatie neer en pakte hij een mooie tweede tijd. Met deze prestaties mocht Korporaal voor het eerst deelnemen aan de Superpole, een sessie waarin de snelste 15 coureurs van Q1 en Q2 aan de start verschijnen. Hier noteerde hij de vijfde tijd, wat hem een mooie startplek op de tweede startrij opleverde.

Race 1
Korporaal kende een goede start in en pakte daarmee direct de vierde plaats en reed een goede race. Hij bevond zich uiteindelijk in een grote groep rijders en streed voor de derde en laatste podiumplaats. Ondanks dat Korporaal tijdens de race een aantal keren vanuit de slipstream werd gepasseerd bereidde hij de laatste ronde goed voor en wist hij vlak voor de finishlijn de derde plaats veilig te stellen.

Volledige uitslag: Uitslag FIM MiniGP Italy Series Ohvale 190 – Race 1

Race 2
In Race 2 kende Korporaal opnieuw een goede start en verliep het eigenlijk zoals Race 1. Hij bevond zich in de laatste ronde op een mooie derde plaats, maar door een valpartij van een collega coureur werd de race onderbroken middels een rode vlag. Nadat de uitslag werd bepaald aan de hand van de voorgaande doorkomst kreeg de Nederlander de zevende plaats toebedeeld.

Volledige uitslag: Uitslag FIM MiniGP Italy Series Ohvale 190 – Race 2

Tussenstand kampioenschap
Met de derde en zevende plaats begon Korporaal zondagavond als vijfde in de tussenstand van het kampioenschap – op slechts één punt van de nummer drie – aan zijn terugreis naar Nederland.

Volledige tussenstand:  FIM MiniGP Italy Series Ohvale 190 – Stand

Aprilia SP klasse
Korporaal was dit weekend in Magione niet de enige Nederlandse deelnemer in het Italiaanse CIV Junior. In de Aprilia SP klasse zagen we Manny van Tilburg aan de start verschijnen. De in de kleuren van Team RB Racing aan de start verschijnende coureur wist in de eerste race als vijfde te eindigen om vervolgens later op de dag in de tweede race als vijftiende te worden afgevlagd.

Over twee weken wordt de tweede ronde van het Italiaanse CIV Junior seizoen verreden welke zal worden verreden in Ortona.

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: