Alex Lowes heeft woensdag tijdens de eerste testdag voor de WorldSBK klasse op het Circuito de Jerez Ángel Nieto de snelste rondetijd gereden voor landgenoten en Kawasaki teamgenoten Jonathan Rea en Leon Haslam. Nederlander Michael van der Mark noteerde de vijfde tijd. 

Het was een frisse start woensdagochtend op het Circuito de Jerez Ángel Nieto aangezien de temperaturen nog behoorlijk laag waren waardoor het even duurde voordat de eerste coureurs de baan op gingen. Uiteindelijk verbeterden de omstandigheden en konden alle aanwezige teams en coureurs beginnen aan hun drukke testprogramma.

Het was de eenvoudig WorldSBK racewinnaar Alex Lowes die op zijn Pata Yamaha met een 1’40.442 de snelste rondetijd van de dag wist te rijden. Achter de Brit waren het de Kawasaki fabriekscoureurs Jonathan Rea (verdedigend WorldSBK kampioen) en Leon Haslam (huidig British Superbike kampioen) die de tweede en derde rondetijd achter hun naam lieten noteren voor merkgenoot Toprak Razgatlioglu. De andere Pata Yamaha coureur, Nederlander Michael van der Mark, was goed voor de vijfde rondetijd met achter zich mede Yamaha-coureurs Marco Melandri en WorldSSP kampioen Sandro Cortese die uitkomen voor het nieuwe GRT Yamaha WorldSBK team.

Op de achtste plaats stond Stefan Bradl geklasseerd, echter reed hij op een Honda RC213V MotoGP fabrieksmachine en voerde hij testwerkzaamheden uit voor HRC.

De negende rondetijd werd gereden door Chaz Davies met daarachter zijn nieuwe Aruba.it Ducati teamgenoot Álvaro Bautista. Het tweetal rijdt op de gloednieuwe Ducati Panigale V4R en heeft nog veel werk te verrichten om de machine volledig klaar te maken voor de eerste race van het jaar over een maand op Phillip Island in Australië. Eugene Laverty, dit jaar ook rijdend op de Panigale V4R voor het Team Go Eleven, kwam naar de veertiende tijd.

De overige aanwezige WorldSBK coureurs waren Jordi Torres die met de Kawasaki ZX-10RR van het Pedercini team naar de elfde tijd kwam en Alessandro Delbianco die voor het Moriwaki-Althea Honda team de twintigste tijd noteerde.

De twee fabriekscoureurs voor het nieuwe Moriwaki-Althea Honda team, Leon Camier en Ryuchi Kiyonari, mochten niet deelnemen aan deze test aangezien het team in december heeft getest op het Chang International Circuit in Thailand. Volgens de reglementen is het niet toegestaan om in december in een ander werelddeel dan Europa te testen en werd deelname aan deze officiële test in Jerez ontzegd.

Het nieuwe SMR BMW Motorrad WorldSBK team was wel aanwezig met coureurs Tom Sykes en Markus Reiterberger op de nieuwe BMW S1000RR maar zij reden zonder transponders waardoor er geen rondetijden bekend zijn.

Verder was er ook nog een aantal WorldSSP coureurs op de baan te vinden waarbij Federico Caricasulo op de Yamaha YZF-R6 het snelst was voor Raffaele de Rosa, Randy Krummenacher, Lucas Mahias, Hikari Okubo, Jules Cluzel, Corentin Perolari en Nederlander Rob Hartog.

Volledige uitslag is te bekijken via deze link.