Jeroen Hilster rijdt op droog naar vierde plaats, verstevigt tweede plaats en kruipt dichterbij koploper in het algemeen klassement. Hij behaalde deze vierde plaats op zijn ten Kate Honda Yamaha R6 in een knotsgekke race in de Supercup 600 op het TT-circuit van Assen die gereden werd onder wisselende weersomstandigheden.

Gestart vanaf de tweede positie moest Hilster bij de start al twee rijders laten passeren. In de eerste ronde vocht hij zich goed terug naar plaats drie. Bij het ingaan van de tweede ronde passeerde Hilster Staphorster Eduard Troost en nam weer plaats op de tweede positie. In de vierde ronde kroop Hilster strak op de leider in de wedstrijd Nick Vlaar. Met af en toe een spatje regen op het vizier en daardoor langzamere rondetijden nam hij in de zesde ronde de koppositie over van Vlaar. Halverwege de race begon het echter harder te regenen en werd het een wedstrijd tegen de elementen. Hilster die op slicks gestart was, in de wet-race, moest in het verloop rijders laten passeren, die een andere bandenkeuze hadden gemaakt. Het gevoel met de banden was weg en het werd een kwestie van uitrijden en positie verdedigen. In de laatste ronden moest de rijder van het Oosterveen’s Ashford racing team nog één rijder laten passeren en belandde dus in deze vierde race voor het eerst niet op het podium. Hij blijft wel tweede in het algemeen klassement en komt zelfs dichterbij koploper Vlaar die niet finishte.

Jeroen Hilster: “Ik heb nog nooit zo’n spannende race meegemaakt, we hebben wel goede zaken voor het kampioenschap. Uiteindelijk hadden we de verkeerde keuze gemaakt, in de eerste ronde begon het al te druppelen. Ik kon op het rechte stuk nog niet eens vol gas geven of je lag er naast. De laatste twee rondes werd het al een stukje droger, ik denk dat als de race twee ronden langer had geduurd dat ik wel weer serieus tempo had kunnen rijden.” besluit de bijna 18 jarige coureur deze racedag. Op 13 juli zal hij weer opstappen tijdens de 501 van Assen, waarna het OW seizoen een vervolg krijgt op 26 en 27 juli in het Franse Dijon.

 

Handige links OW Cup Assen 08-06-2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App