Joan Mir eindigde zondagmiddag op het Misano World Circuit voor de tweede keer binnen een week op het podium. Met zijn fantastische resultaten nestelde de Team Suzuki Ecstar coureur zich meteen in de top van het veld als het gaat om de strijd voor de 2020 MotoGP wereldtitel.

Het MotoGP wereldkampioenschap is lange tijd niet zo spannend geweest. Met maar liefst zes verschillende winnaars in zeven verreden races en een top vier die na zeven verreden races slecht door vier punten van elkaar gescheiden is wordt de titelstrijd met de wedstrijd spannender.

Eén van de kandidaten die zich in de top van het veld genesteld heeft is de Spanjaard Joan Mir. De Suzuki coureur is na zijn twee opeenvolgende podiumplaatsen in Misano met 84 gescoorde WK punten de huidige leider Andrea Dovizioso tot op vier punten genaderd (84-80).

Mir mag dan ook als de grote winnaar beschouwd worden van de twee opeenvolgende Grand Prix weekenden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Suzuki coureur eindigde zondagmiddag als tweede en dat nadat hij slechts van de elfde plaats op de grid aan de race was begonnen.

Mir was na zondag na afloop van de race dan ook een tevreden man en dat liet hij ook duidelijk blijken tijdens zijn media-debrief.

Joan Mir:“Het tweede podium op rij is geweldig voor mij. Als iemand me dat eerder had verteld, had ik gezegd dat ze gek waren. Ik heb het einde van de race vorig jaar vaak niet gezien, 2019 was een zwaar jaar voor mij. Tijdens de twee Grand Prix weekenden in Spielberg hebben we een stap vooruit gemaakt. Hier was het extreem, dat had het zo goed zou gaan had ik vooraf niet kunnen dromen. Iedereen reed hier veel ronden en de grip was goed voor iedereen. Ik verwacht dat ik komend weekend in Barcelona weer verder naar voren op de grid kan staan in de kwalificatie in vergelijking met hier in Misano.”

“Natuurlijk vraagt iedereen me na deze twee tweede plaatsen – sinds Jerez heeft Mir maar liefst 45 punten meer dan Fabio Quartararo bij elkaar gereden – of ik nu ook meteen aan de wereldtitel ga denken. Voor mij is dit echter nog niet het moment om nu aan het wereldkampioenschap te denken. Er zijn nog vele ronden te gaan. We zijn net over de helft van het seizoen. De top vier loopt na vandaag weliswaar een beetje uit op de rest. We moeten hier positief naar kijken. Met deze jongens, gaan we de komende races de strijd aangaan, maar het is nog een lange weg naar het kampioenschap.”

“Op papier verwacht ik dat de Suzuki het komende raceweekend in Barcelona nog beter zal zijn dan in Oostenrijk en hier in Misano. Maar dit jaar met de verschillende banden weet je het maar nooit. Aanstaande vrijdag na FP1 weten we meer over onze situatie. Je kunt dit jaar niets voorspellen.”

De leiding in de tussenstand van het kampioenschap is na zeven races nog steeds in handen van Andrea Dovizioso. De Ducati coureur bezet de eerste plaats met 84 punten voor Fabio Quartararo met 83, Maverick Viñales met 83 en Mir die nu dus de vierde plaats inneemt met 80 gescoorde WK punten.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App