Joan Mir zal komend weekend ook niet deelnemen aan de GoPro British Grand Prix op het circuit van Silverstone. De Team Suzuki Ecstar coureur is nog onvoldoende hersteld van zijn bij een crash tijdens de Official MotoGP Test in Brno opgelopen verwondingen. De Fransman Sylvain Guintoli zal komend weekend als vervanger optreden.

Joan Mir kwam tijdens de Official MotoGP Test, op maandag na afloop van de Tsjechische Grand Prix op het circuit van Brno, lelijk ten val. De jonge Spanjaard liep daarbij o.a. een longkneuzing op.

Lees ook: Joan Mir blijft dag ter observatie in Tsjechisch ziekenhuis
Lees ook: Joan Mir mist komend weekend Oostenrijkse Grand Prix
Lees ook: Joan Mir nog tot maandag ter observatie in het ziekenhuis
Lees ook: Team Suzuki Ecstar coureur Joan Mir ontslagen uit het ziekenhuis

Na een verblijf van een aantal dagen in het ziekenhuis van Brno en vervolgens in Barcelona is Mir momenteel thuis herstellende. Echter het herstel verloopt minder snel dan aanvankelijk werd gedacht. De jonge Spanjaard zal hierdoor, naast de onlangs verreden Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull Ring, ook komend weekend de British Grand Prix op Silverstone aan zich voorbij moeten laten gaan. Mir nam deze beslissing in samenspraak met de artsen van het team Interne Geneeskunde van het Dexeus Universitair Hospital in Barcelona en het Team Suzuki Ecstar management.

Een nieuwe reeks controles in het ziekenhuis liggen ten grondslag aan deze beslissing. Hoewel deze testen positief waren en Mir’s algemene gezondheidstoestand vrij goed is, adviseerden de artsen Mir om niet te snel van stapel te lopen en geen onnodige risico’s te lopen. Volgens de artsen is het verstandiger om eerst weer normaal te gaan trainen en de fysieke conditie zien te verbeteren om vervolgens tijdens de volgende Grand Prix in betere fysieke conditie aan de start te kunnen verschijnen.

Dr. Angel Charte: “Na de testen die we hebben gedaan, hebben we enkele restanten in de long gevonden en om veiligheidsredenen denken we dat het beste is dat hij nog niet terugkeert en dat hij eerst 100% herstelt. Hij moet nu eerst zijn longcapaciteit zien te herstellen en na enkele weken van rust en nagenoeg geen beweging zijn algehele conditie zien te verbeteren. Om dit te doen kan hij beginnen met lopen, joggen, oefeningen doen in de bergen, en in beperkte mate weer beginnen met motorrijden.”

Joan Mir: ” Silverstone komt te vroeg, dat is echt jammer, maar zo is het nu eenmaal. De eerste prioriteit is mijn gezondheid. Na het ongeluk heb ik enkele weken rust gehad, eerst in het ziekenhuis en daarna thuis. Ik ben alweer begonnen met lopen, maar na de tests lijkt het erop dat ik nog steeds niet 100% fit en hersteld ben, dus de artsen hebben vastgesteld dat het beter is om vooralsnog nog even door te gaan met mijn revalidatie. Ik zal nog wat meer moeten trainen zodat mijn fysieke conditie voor de volgende race beter is en ik niet te veel risico’s hoef te nemen. Ik wil graag de mensen bedanken die naast me staan en voor me zorgen, mijn Suzuki-team voor hun bezorgdheid en de duizenden fans die me gedurende al deze dagen hebben aangemoedigd en die me een enorme genegenheid hebben getoond. Tot gauw, tot ziens!”

Sylvain Guintoli, die momenteel een officiële MotoGP test op de nieuws Finse KymiRing afwerkt, zal in Silverstone als vervanger optreden.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App