Joan Mir (P5): “We moeten onze kwalificatie verbeteren”

91
joan-mir
Joan Mir | foto© motogp.com

Joan Mir eindigde zondagmiddag in Jerez als vijfde in de MotoGP race van de Gran Premio Red Bull de España. De regerend MotoGP wereldkampioen was na afloop allerminst blij en tevreden met zijn resultaat, dit aangezien hij het goede gevoel niet om had weten te zetten in een betere prestatie.

Gemengde gevoelens, frustratie, wetend dat het beter moet tijdens de kwalificatie, dat is hoe Joan Mir zich zondag na afloop van de vierde MotoGP race in Jerez de la Frontera voelde en uitte tijdens de media debrief op het Zuid-Spaanse circuit. De regerend MotoGP wereldkampioen passeerde als vijfde de finish, op zichzelf geen verkeerde uitslag maar de Spanjaard vond dat het beter moest, helemaal omdat zijn Suzuki uitstekend aanvoelde tijdens de race nadat hij vanaf de vierde startrij aan de race was begonnen.

Joan Mir: “Je verwacht altijd meer, want dit weekend hebben we een stap in de goede richting weten te maken, ik had een goed gevoel op de motor en vooral mijn racetempo was zeker niet slecht. Wat hier in Jerez tijdens de race gebeurde, overkwam ons waarschijnlijk allemaal, maar waarschijnlijk Yamaha en Suzuki net iets meer simpelweg omdat we niet de kracht hebben om in te halen. En je eindigt met een halve seconde achter iemand anders die als een muur is. Je kan de motor niet stoppen, de voorband raakt oververhit… Je zou een beetje meer moeten hebben, maar je kan niet. En dat is een beetje frustrerend. Maar het is ook niet de eerste keer dat zoiets in Jerez gebeurt, vooral in de hitte zie je dit soort problemen vaker.”
Maar hoe dan ook, we moeten de kwalificatie zien te verbeteren, want ik weet 100 procent zeker dat ik mijn rondetijd had kunnen verbeteren als ik niet iemand voor me had gehad. Dat is wat Jack [Miller] deed. Hij had misschien helemaal geen beter tempo dan ons, maar hij was heel slim en deed het gewoon geweldig.
We kozen voor de zachte voorband (samen met Viñales en Bastianini als enige drie) tijdens de race. Met de medium band had ik gewoon niet het juiste gevoel. Het was geen slechte beslissing, misschien had het beter gekund met de andere band. Maar we gaan dit nu niet gebruiken als excuus.”

Met 49 gescoorde WK punten bezet Mir momenteel de vierde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag en meer details van de zondag verreden warm-up sessies en races van de Gran Premio Red Bull de España verwijzen we jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter