Terwijl een groot deel van het huidige WorldSBK startveld de afgelopen twee dagen te vinden waren in Portimâo werkte het Kawasaki Racing Team WorldSBK duo Jonathan Rea en Alex Lowes maandag een eendaagse test af op Circuit de Barcelona – Catalunya, het in het Noorden van Spanje gelegen circuit dat in 2020 voor het eerst deel uitmaakt van de WorldSBK kalender.

Voor de MotoGP coureurs is Circuit de Barcelona – Catalunya bekend terrein, anders is dit voor de coureurs uit het FIM Superbike World Championship. Het 4,6 km lange Spaanse circuit maakt in 2020 namelijk voor het eerst deel uit van het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Terwijl de meeste teams kozen om hun voorbereidingen op het seizoen af te werken op het in het zuiden van Spanje gelegen circuit van Jerez en het Portugese Portimâo – mede gezien de kans op beter weer in deze tijd van het jaar – koos het Kawasaki Racing Team World ervoor om afgelopen maandag kennis te maken met het dit jaar nieuwe circuit op de kalender.

Door deze keus moesten Jonathan Rea en Alex Lowes wel de test op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimâo laten schieten, maar gezien de prestaties van met name Rea – de Brit wist er de afgelopen jaren maar liefst negen keer op rij een WorldSBK race te winnen – kan dit gezien worden als een aanvaardbaar risico.

Net als een aantal dagen geleden in Jerez kregen Rea en Lowes afgelopen maandag ook in Catalunya te maken met wisselende weersomstandigheden. Regen en nat spoor in de ochtend, een vervolgens opdrogende baan en droge omstandigheden in de middag. Ondanks deze wisselende omstandigheden kon het duo wel hun geplande testprogramma afwerken.

Jonathan Rea: “Het was leuk om deze extra testdag hier te krijgen. We hebben verschillende dingen kunnen testen. Uiteindelijk probeerden we iets nieuws aan de voorkant en hebben we een aantal proefstarts kunnen maken. Heel positief is dat ik echt genoten heb van het circuit en dat de Kawasaki ook hier heel goed werkt. Ik voel me snel en constant.

Alex Lowes. “Ik zit al een paar jaar in het vak – er zijn niet heel veel circuits waar ik nog niet geweest ben. Dus ik ben Kawasaki dankbaar. Ze hebben veel moeite gedaan om deze extra test mogelijk te maken. Het is altijd spannend om naar een nieuwe baan te gaan. Ik heb meer geleerd over de ZX-10RR tijdens deze test dan tijdens welke andere test dan ook.”

Ook voor het Kawasaki Racing Team WorldSBK was dit de laatste wintertest voor de start van het seizoen op Europese bodem. Het materiaal zal nu binnenkort overgevlogen worden naar Australië waar eind februari op het Phillip Island Grand Prix Circuit het 2020 seizoen van start zal gaan. Alvorens het eerste raceweekend van start gaat zal er in Australië nog een gezamenlijke WorldSBK test worden afgewerkt.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App