Jonathan Rea is opnieuw verkozen tot Irish Motorcyclist of the Year. Het is voor het vierde opeenvolgende jaar dat de Noord-Ierse World Superbike coureur de titel in de wacht weet te slepen.

Regerend wereldkampioen Jonathan Rea kan opnieuw een titel en een record aan zijn al indrukwekkende erelijst toevoegen. De viervoudig wereldkampioen werd vrijdagavond 19 januari in zijn geboorteland namelijk opnieuw uitgeroepen tot Irish Motorcyclist of the Year. Voor de Kawasaki Racing Team WorldSBK coureur is het de vierde opeenvolgende keer dat hij deze titel in ontvangst mocht nemen, een record aangezien hij hiermee de eerste coureur werd die de titel vier keer op een rij wist te winnen.

Tijdens een galaceremonie in Belfast ontving Rea vrijdagavond de prestigieuze prijs voor zijn uitstekende carrière en kreeg hij een staande ovatie van het aanwezige publiek terwijl hij de prijs in ontvangst nam.

Rea verbrak vrijdagavond in Belfast het record van Joey Dunlop, de bekende roadracing coureur die van 1983 tot 1985 drie keer op rij de prijs wist te winnen.

Naast de Irish Motorcyclist of the Year titel werden er vrijdagavond nog diverse andere Ierse motorsport kampioenen gehuldigd en werd de in 2018 verongelukte William Dunlop postuum geïntroduceerd in de RPS Group Hall of Fame. De bijbehorende award werd tijdens de galavoorstelling in ontvangst genomen door William’s vrouw Janine en zijn moeder Louise.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App