Jonathan Rea mag zich vanaf nu ook ‘doctor’ noemen. De viervoudig World Superbike kampioen heeft op basis van prestaties in de sport een eredoctoraat gekregen van de Universiteit van Ulster.

Na Valentino Rossi mag Jonathan Rea zich vanaf heden ook ‘doctor’ noemen. De Noord-Ier is hiermee na de negenvoudig wereldkampioen – Rossi kreeg naast het feit dat hij ‘the Doctor’ heeft in 2005 het eredoctoraat van Universiteit van Carlo Bo in Urbino – de tweede wegrace coureur die op basis van zijn prestaties in de sport deze titel mag dragen.

Rea, die in 2017 na het behalen van zijn derde wereldtitel al door de koningin benoemd werd tot ‘ Member of the Empire’, kreeg namelijk maandag 10 december tijdens een officiële ceremonie het eredoctoraat van de Universiteit van Ulster overhandigd.

Jonathan Rea: “Ik ben erg blij met deze prijs. Hoewel ik altijd al een zeer goede leerling ben geweest, kwam mijn passie voor motorfietsen en mijn droom om wereldkampioen te worden altijd al op de eerste plaats. Daarom ging ik in tegenstelling van veel van mijn vrienden en familie niet naar een universiteit om te studeren. Het is ironisch dat 14 jaar geleden, na een blessure, een arts me vertelde dat ik nooit meer zou kunnen racen, maar dat ik nu het voorrecht van een eredoctoraat heb vanwege mijn prestaties in de sport.”

Op dit moment geniet Rea van een welverdiende vakantie aangezien er niet gereden of getest mag worden vanwege de verplichte winterstop. Eind januari zal de Noord-Ier voor het eerst weer in actie komen op de motor en zijn voorbereidingen op het seizoen 2019 vervolgen, een seizoen waarin de Kawasaki coureur op jacht zal gaan naar zijn vijfde opeenvolgende wereldtitel.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App