Jordi Torres zal volgend weekend tijdens de Gran Premio Movistar de Aragón als vervanger van Tito Rabat optreden binnen het Reale Avintia Racing team. Rabat is nog niet voldoende hersteld van zijn zware verwondingen, waaronder drie breuken in zijn bovenbeen en een gebroken kuit- en scheenbeen, die hij opliep in Silverstone toen hij geraakt werd door de gecrashte motor van Franco Morbidelli.

Vrijdagmiddag tijdens de Nolan Portuguese Round op het Autódromo Internacional do Algarve Portimão werd bekendgemaakt dat MV Agusta coureur Jordi Torres komend weekend de nog geblesseerde Tito Rabat vervangt binnen het Reale Avintia Racing team op een Ducati GP16.

De Spanjaard is geen onbekende binnen het Grand Prix paddock aangezien hij van 2010 tot en met 2014 in de Moto2 klasse reed, meerdere podiums wist te behalen en de race op de Sachsenring in 2013 wist te winnen. In 2015 maakte Torres de overstap naar de WorldSBK klasse waarin hij dit seizoen de overstap heeft gemaakt naar het fabrieksteam van MV Agusta.

Komende vrijdag zal de Spanjaard zijn debuut maken in de MotoGP klasse op het Motorland Aragón.

Jordi Torres: “Allereerst wil ik het team bedanken voor deze kans. Momenteel ben ik heel enthousiast maar ook wel angstig, het is een hele uitdaging om voor het eerst een MotoGP machine te rijden. Het zal een unieke ervaring zijn die ik ooit op een dag aan mijn kleinkinderen zal kunnen vertellen. Nu even serieus, ik wil deze motor echt graag proberen en kijken hoe ik mezelf ga verbeteren gedurende het weekend. Ik weet dat het kampioenschap een heel hoog niveau kent en in een raceweekend is het heel lastig om alle dingen te leren die nodig zijn om snel te zijn, maar ik ga proberen zoveel mogelijk te leren en gebruik maken van mijn ervaring. Ik denk dat het iets positiefs is. Ik ken het team heel goed en ik ga mijn uiterste best doen en dan zien we wel hoe het weekend verloopt. Het is moeilijker dan veel mensen denken, maar ik ga er met een positieve instelling naar toe en kijk er naar uit om het beste uit deze mogelijkheid te halen. Ik wil ook mijn manager bedanken voor zijn werk en MV Agusta voor het verlenen van de toestemming. Voorlopig is het één race, maar het zouden er ook twee kunnen zijn. Boven alles wil ik Tito een spoedig herstel wensen want hij heeft dat zware incident niet verdiend. Ik weet dat hij snel terug zal zijn want hij is een vechter.”

Het MotoGP evenement op het Motorland Aragón wordt komend weekend op 21, 22 en 23 september verreden.

 

Handige links Nolan Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App