Jordi Torres zal na een tijdelijke overstap naar de MotoGP klasse in 2019 weer terugkeren als coureur in het MOTUL FIM Superbike World Championship. De Spanjaard zal komend seizoen op een Kawasaki ZX-10RRR in de kleuren van Team Pedercini Racing aan de start verschijnen.

Jordi Torres maakte in 2015 zijn debuut in de WorldSBK met Aprilia, waar hij samen met Leon Haslam actief was op de RSV4 RF en tijdens de laatste ronde van het seizoen in Qatar een fenomenale race-overwinning wist te behalen. Torres bleef daarna actief in de World Superbike klasse en kwam in 2016 en 2017 uit op een BMW alvorens in 2018 over te stappen naar MV Agusta.

Eind september verbrak Torres het contract met MV Agusta en verhuisde hij naar de MotoGP paddock om de geblesseerde Tito Rabat (Reale Avintia Racing) te vervangen voor de laatste races van het seizoen. Als voormalig Moto2 racewinnaar paste de Spanjaard zich goed aan zijn nieuwe motor aan en pakte hij zijn eerste WK punt tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen in Valencia.

Ondanks dat de Spanjaard zich daar in de kijker bleef hij tot aan vandaag nog zonder een start voor komend seizoen.

Volgens ingewijden had Torres ook een aanbod van Ducati op zak om als vaste invaller voor de Italiaanse motorenfabrikant op te treden in het geval er één van de zes Ducati MotoGP coureurs geblesseerd zou raken of om een andere reden niet aan de start zou kunnen verschijnen. De Spanjaard zou hiervoor een vaste jaarlijkse vergoeding voor ontvangen, maar met het tekenen van een overeenkomst met Team Pedercini Racing lijkt Torres er toch de voorkeur aan te geven om als fulltime racer aan de slag te gaan.

Jordi Torres: “Ik ben blij dat ik een historisch team van WorldSBK heb gevonden dat met een winnende fiets aan de start verschijnt. Kawasaki is momenteel de juiste fiets voor het WorldSBK-kampioenschap en ik kan niet wachten om mijn nieuwe machine te proberen. Ik geloof dat ik en het team voor verrassingen kunnen zorgen. Een speciaal woord van dank aan Lucio Pedercini voor deze kans. Ik vertrouw het team en ik weet dat het de ervaring heeft om mij de middelen te geven om te vechten en mijn potentieel te kunnen tonen. Het is een trots voor mij om deel uit te maken van Team Pedercini en ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan.”

Team Pedercini Racing moest op zoek naar een nieuwe coureur voor 2019 nadat men tijdens de voorlaatste ronde van 2018 in Magny Cours Yonny Hernandez plotseling zag vetrekken. Als vervanger van de Colombiaan werd onlangs Gabriel Ruiu aangetrokken, echter de jonge Italiaan liet niet veel later weten toch weer af te zien van zijn contract vanwege te weinig vertrouwen in het technische pakket voor komend seizoen.

Na twee teleurstellingen liet teambaas Lucio Pedercini weten dat men blij is dat men Torres bereidt heeft gevonden om komend seizoen hun Kawasaki ZX-10R te bemannen in de WorldSBK klasse.

Lucio Pedercini: “Ik ben zeer tevreden over wat er rond het team gebeurt, na een onrustig jaar ben ik er nu zeker van dat ik een sterke coureur heb gevonden die goed bij onze machine past. Met Jordi zullen we zeker competitief zijn en klaar zijn om in de top tien te komen. Ik maak van de gelegenheid gebruik om alle fans uit te nodigen op de Motorbike Expo in januari, waar we het hele team en het programma voor 2019 zullen presenteren. Tevens wil ik Jordi bedanken voor het feit dat hij ermee heeft ingestemd om in 2019 bij ons te komen rijden.”


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App