Jordi Torres zal in 2020 zijn opwachting gaan maken als coureur in de FIM MotoE World Cup. De Spaanse WorldSBK coureur heeft hiervoor een contract getekend bij Join Contract Pons 40, het team waar hij de plaats in gaat nemen van Sete Gibernau.

Opmerkelijk MotoE transfernieuws, Jordi Torres zal in 2020 namelijk naast zijn deelname aan het FIM Superbike World Championship, ook van start gaan in de FIM MotoE World Cup. De Spanjaard heeft hiervoor een contract getekend bij Join Contract Pons 40, het team van voormalig MotoGP coureur Sito Pons.

Binnen Join Contract Pons 40 zal de 32-jarige Spanjaard de plaats innemen van landgenoot Sete Gibernau die het afgelopen seizoen als coureur verbonden was aan het team.

Jordi Torres: “Deel uitmaken van dit grote project en in deze competitie, waarin de technologie van de toekomst als aandrijving wordt gebruikt, maakt me trots en geeft me veel voldoening. Ik denk dat het komt op een punt in mijn carrière waar ik me heel volwassen en beter voorbereid dan ooit, ik ben echt blij om aan dit nieuwe avontuur te kunnen beginnen. Om dit te doen met een team als Sito Pons, dat is een van de meest toonaangevende in het wereldkampioenschap is bijna als een droom die uitkomt. Ik wil Sito bedanken voor deze kans en van mijn kant zal ik alles geven wat ik te bieden heb voor een geweldige show. Ik weet dat ik alle middelen zal hebben om maximaal te kunnen presteren en ik hoop dat ik deze uitdaging zal kunnen waarmaken. Alles zal nieuw zijn en ik ben er zeker van dat het zeer opwindend zal zijn. Ik zal me zo snel mogelijk moeten aanpassen en mijn best moeten doen. Ik wil het goed doen en het zal me zeker veel opleveren in mijn sportcarrière. Ik kan bijna niet wachten, wil het team nu al ontmoeten, op de fiets stappen en aan de slag gaan om 100% te kunnen geven.”

Het FIM MotoE World Cup seizoen gaat in 2020 van start in het eerste weekend van mei tijdens de eerste Europose Grand Prix van het seizoen in Jerez de la Frontera.

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App